Wereld Psoriasis Dag

huidWereld Psoriasis Dag

Op 29 oktober vond de Wereld Psoriasis Dag plaats. Op deze bewustmakingsdag werden mensen wereldwijd geïnformeerd over alle aspecten van deze aandoening. In België lijden ongeveer 300.000 mensen aan psoriasis, weliswaar in verschillende mate, maar altijd stigmatiserend.

Deze auto-immuunziekte is nog altijd onvoldoende bekend. Sommigen denken dat ze besmettelijk is of dat ze een psychologische oorzaak heeft. Mensen met psoriasis geraken afgezonderd. Stuk voor stuk redenen om erop te blijven hameren dat psoriasis een immuungemedieerde inflammatoire aandoening is. Een chronische en invaliderende aandoening die zich uit door pijnlijke, onesthetische en vermoeiende opstoten van ontsteking, en die de levenskwaliteit van de patiënten en hun omgeving sterk aantast. Vandaag bestaan er doeltreffende en eenvoudige behandelingen om psoriasis onder controle te houden. Dermatologen hebben zich in de aanpak ervan gespecialiseerd. Kortom, patiënten kunnen nu beter met hun ziekte leven.

De ideale gelegenheid om u ook te informeren

Om het grote publiek over psoriasis te informeren, en ook voor de patiënten die op zoek zijn naar praktische informatie en hulpmiddelen om elke dag zo goed mogelijk met hun psoriasis te leven, nodigt de Psoriasisliga Vlaanderen u uit op 2 informatiesessies:

• Zaterdag 25 oktober 2014 om 14 uur
In “de Zandloper”, Kaasmarkt 75, 1780 Wemmel
programma:
14.00 uur: Korte inleiding door de voorzitter
14.10 uur: Prof. Dr. Siegfried Segaert, dermatoloog (KULeuven) spreekt over de huidziekte psoriasis: Heb ik de juiste behandeling?
15.00 uur: Prof. Dr. Herman Mielants, reumatoloog (UZ Gent) : psoriasis artritis

• Op Woensdag 29 oktober 2014 om 19u
« 4Wings”, Nijverheidsstraat 13 – 2260 Westerlo.
programma:
Dr. H. Boonen , dermatoloog te Geel: Holistische aanpak van psoriasis
Dr. W. Verdickt , reumatoloog te Turnhout: psoriasis artritis
Mevr. Christine Van Os, relaxatietherapeute: Lichaamsbewustzijn, stress-reductie, relaxatie
Gezondheidsconsulent: Gezonde voeding en psoriasis

Inschrijving : info@psoriasis-vl.be of op 09/355 08 13.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here