Tweede editie BouwXpo te Kortrijk Xpo

bouwenTweede editie BouwXpo te Kortrijk Xpo: 160 exposanten op 14.000m²!

Toen Kortrijk Xpo twee jaar geleden het nieuwe initiatief BouwXpo begon uit te werken, was het koffiedik kijken hoe zowel de standhouders als de bezoekers zouden reageren. Al snel werd duidelijk dat BouwXpo inspeelde op een bestaande nood, wat begin november 2013 bevestigd werd tijdens de eerste editie van deze op consumenten gerichte beurs. Het gevolg is dat straks, van zaterdag 8 tot en met dinsdag 11 november, de tweede editie van deze jaarlijks georganiseerde beurs plaatsvindt in Kortrijk Xpo. Met nòg meer hallen en een nòg uitgebreider totaalaanbod “We verhuizen naar de hallen 1,2 en 3. Dat moest ook wel omdat we meer plaats nodig hadden om in te spelen op een nog groter aanbod voor de bezoeker. Zo komt het dat er nu maar liefst 14.000 m² aan beursvloer wordt ingenomen”, geeft Exhibition Manager Peter Vanbrackel mee.

Het concept van BouwXpo blijft grotendeels hetzelfde. Dat betekent dus dat er ingespeeld wordt op particulieren uit de regio Groot-Kortrijk, die meer informatie zoeken omdat ze in de nabije toekomst wellicht ‘iets’ zullen doen in de bouw. Of het nu gaat om bouwplannen, de aankoop en/of renovatie van een bestaande woning, het eigen interieur een boost geven of het zoeken naar informatie in verband met het optimaliseren en/of energiezuinig maken van de eigen woning…

Centraal staat dat bezoekers vier dagen lang – met inbegrip van een verlengd weekend! – kennis maakt met het aanbod van de belangrijkste aanbieders/specialisten uit de branche. Dit van woningbouwbedrijven, makelaars en projectontwikkelaars tot producenten, verdelers en installateurs van (ver)bouwmaterialen, -producten en –diensten en dit in de ruimste zin van het woord.

Inspiratieplatform
BouwXpo kan eigenlijk gemakkelijk samengevat in enkele woorden: hier gaat het om inspireren en informeren.

“BouwXpo moet in de allereerste plaats een inspiratieplatform zijn voor de bezoeker. Zoiets bereik je niet enkel met een representatief aanbod, maar ook via een goed uitgebalanceerd ondersteunend programma”, gaat Peter Vanbrackel verder. “Het leidt me te ver om al die zaken op te sommen, maar graag had ik toch speciaal verwezen naar één spraakmakend initiatief: de BouwXpo Jackpot. Hierbij maakt één bezoeker kans op de volledige inhoud van deze BouwXpo Jackpot, die goed is voor duizenden euro’s prijzen. Deelnemen hieraan is simpel. Men haalt een gratis deelnameformulier op aan de ingang, vervolgens laat men dit formulier op de standplaats door elke van de deelnemende exposanten afstempelen en tot slot deponeert men het afgestempelde formulier volledig ingevuld in de daartoe bestemde urne in hal 1. Daarna is het enkel nog wachten op de spreekwoordelijke trekkende kinderhand…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here