Jaarmarkt en herinnering Aalsterse gesneuvelden op 11 nov

beestenmarkt aalstJaarmarkt  en herinnering Aalsterse gesneuvelden op 11 nov

In de omgeving van de Watertoren – Houtmarkt kun je er koopjes doen bij marktkramers en genieten van de unieke feestelijke sfeer op het parcours. Het is dan ook niet te verwonderen dat de Sint-Maartensjaarmarkt elk jaar marktkramers aantrekt uit alle hoeken van het land. In totaal worden een 250-tal kramen opgesteld in de Pontstraat, Houtmarkt, Zonnestraat, Maanstraat, Sint-Kamielstraat, Watertorenstraat, Osbroekstraat, Scherreveldstraat, Sint-Janstraat, en de Felix de Hertstraat. De jaarmarkt vindt plaats van 9 tot 15 uur. De Aalsterse Marktkoopliedenbond verleent reeds vele jaren haar medewerking aan de jaarmarkt. Zij zorgt er voor dat Sint-Maarten elk jaar de jaarmarkt bezoekt. De Goede Sint wordt om 11 uur verwacht aan de Watertoren.

Last post op 11 november om 15 uur in ‘t Gasthuys Stedelijk Museum te Aalst

Op 11 november herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog en dat kun je dit jaar op een unieke manier meemaken in ‘t Gasthuys – Stedelijk museum Aalst. Om 15 uur weerklinkt er de ‘last post’ en kun je de Aalsterse gesneuvelden eren door een klaproos (poppy) neer te leggen op een gedenksteen.

‘Poppies’ of klaprozen zijn hét symbool om de Eerste Wereldoorlog te herdenken. In de kapel van het museum kun je zo’n ‘poppy’ neerleggen bij de gedenkstenen van de Aalstenaars die gesneuveld zijn. Dit kan van 14 tot 18 uur. Een uniek moment vindt om 15 uur plaats: dan speelt een trompettist de ‘last post’ in de kapel. Ook tijdens de jaarmarkt weerklinkt de typische herdenkingsdeun op regelmatige tijdstippen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here