Partnerschap Systemat – Mobistar

gsmPartnerschap Systemat – Mobistar

Professioneel beheer van alle smartphones en tablets in een onderneming via Mobifleet, een nieuwe dienst ontwikkeld door Systemat en Mobistar
Brussel, 30 oktober 2014 – Steeds meer ondernemingen investeren in tablets en smartphones om mobieler te kunnen werken. Maar er zijn maar weinig bedrijven die een tool hebben waarmee ze al hun mobiele toestellen efficiënt kunnen beheren. Mobifleet is een dienst die werd ontwikkeld door Systemat en Mobistar, die fleet managers van kleine en middelgrote ondernemingen in staat stelt om hun mobiele toestellen op een veilige, professionele en eenvoudige manier te beheren.

Uit een studie die onderzoeksbureau GfK in maart 2014 voerde, blijkt dat een kwart van alle Belgische ondernemingen tegen eind dit jaar in tablets wil investeren en plannen heeft om mobiele applicaties aan te kopen of te ontwikkelen. Daartegenover staat dat één bedrijf op drie geen oplossing heeft voor het beheer van zijn mobiele toestellen (smartphones en tablets), bijvoorbeeld om de gebruikers te beheren, hen te ondersteunen waar nodig of de veiligheid te regelen.

Mobistar maakt er een punt van om ondernemingen te helpen bij hun streven naar mobiliteit. In die context ontwikkelde de operator samen met Systemat een nieuwe dienst, Mobifleet, die bedrijven de mogelijkheid biedt om het beheer van hun vloot van mobiele toestellen aan Mobistar toe te vertrouwen.

Ondernemingen die het beheer van hun vloot van mobiele toestellen aan Mobistar toevertrouwen, genieten dankzij Mobifleet van de volgende voordelen:
• de mobiele toestellen worden geleverd met de applicaties van het bedrijf er al op geïnstalleerd;
• de gebruikers van de toestellen kunnen 6 dagen per week naar een helpdesk bellen;
• de gegevens en applicaties op de toestellen zijn beveiligd;
• de gegevens en apps kunnen bij verlies van het toestel gemakkelijk worden gerecupereerd;
• er is een speciale ‘App store’ om de apps van het bedrijf te beheren en te verspreiden.

Mobifleet is bedoeld voor bedrijven met 1 tot 50 werknemers met een mobiel toestel en kost slechts 15 euro per gebruiker per maand (exclusief btw).

Bovendien biedt Mobistar een aantrekkelijke connectiviteitsaanbieding voor ondernemingen aan.

Partnerschap Systemat – Mobistar
Als toonaangevende speler inzake fleet management van mobiele toestellen van grote bedrijven, heeft Systemat tonnen ervaring in dit domein. Mobistar wou een soortgelijke aanbieding op maat van kleinere bedrijven voorstellen en richtte zich daarvoor uiteraard tot Systemat voor de ontwikkeling van Mobifleet. Het resultaat van deze samenwerking is een op en top professionele oplossing voor het beheer van een vloot mobiele toestellen op maat van kleine en middelgrote ondernemingen.

Vincent Schaller, CCO en een van de eigenaars van Systemat: ‘Systemat heeft al verschillende jaren ervaring met het ontwikkelen van fleetmanagementoplossingen voor ondernemingen met minstens 100 werknemers en wou die competenties ten dienste stellen van kmo’s. Daarom wilden we partner worden van Mobistar en ons steentje bijdragen aan de ontwikkeling van Mobifleet. Bij Systemat zijn we ervan overtuigd dat we samen met Mobistar bedrijven nog mobieler kunnen laten werken.’

Stéphane Beauduin, Chief Enterprise en Wholesales Officer van Mobistar: ‘Corporate mobility is een belangrijke strategische pijler voor Mobistar. We waren in België op zoek naar een partner die onze visie deelde. Systemat wendde haar expertise aan om onze dienst Mobifleet vorm te geven. Omdat Mobistar zo dicht bij kmo’s staat, kan het hen nu een meer dan degelijke fleetmanagementoplossing voor hun mobiele toestellen aanbieden. Mobifleet maakt integraal deel uit van ons assortiment van diensten waarmee ondernemingen kunnen profiteren van de explosieve groei van mobiliteit.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here