Haaltertse begraafplaatsen zijn klaar voor Allerheiligen

haaltert kerkhofHaaltertse begraafplaatsen zijn klaar voor Allerheiligen

In de aanloop naar het Allerheiligenweekend werden op de vier begraafplaatsen een reeks werkzaamheden afgerond die het geheel er frisser doen uitzien en de toegankelijkheid ruimschoots verbeteren. Wie zijn dierbaren in Haaltert wil bezoeken dezer dagen kan dat in alle comfort en sereniteit doen.
‘Onze technische dienst heeft een schitterende inspanning geleverd om alle ingrepen ruim op tijd voor Allerheiligen af te ronden’, vertelt een fiere schepen van begraafplaatsen Hans Sonck (N-VA).

In Kerksken, Denderhoutem en Haaltert werd de toegang heraangelegd in betonklinkers en werden de hoofdwegen verhard met dolomiet. ‘Het ziet er niet alleen een pak verzorgder uit zo , het is ook comfortabeler stappen voor mensen die niet meer zo goed te been zijn en als het regent zak je er alvast niet meer in weg zoals vroeger’.

Op de begraafplaats van Heldergem was een dergelijke ingreep niet nodig. Toch werd ook daar gewerkt. ‘De knekelput met de stoffelijke resten van de ontruimde graven werd uit respect voor onze voorouders omzoomd, zodat niemand er nog per ongeluk zou overheen lopen’, aldus schepen Sonck. In een later stadium zal buxusbeplanting worden aangebracht.

In Haaltert is ook de muur rond de begraafplaats aan een opfrisbeurt toe. Dit kon echter niet meer voor Allerheiligen gebeuren. Als het weer meezit, zal de volledige muur in eigen beheer nog voor de winter worden afgespoten, hervoegd en herschilderd.

Er werden ook dit jaar weer de nodige vergunningen afgeleverd zodat komend weekend aan de ingang van de begraafplaatsen bloemen zullen verkocht worden om de graven te versieren. De gemeente geeft alvast ook het goede voorbeeld en zal potten met chrysanten plaatsen rond de afscheidsruimtes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here