Weerbericht breidt uit met energiebericht

electr windmWeerbericht breidt uit met energiebericht vanaf dinsdag 28 oktober in Het Weer, aansluitend op VTM NIEUWS van 19.00.

In het VTM NIEUWS van 13.00 kondigde weervrouw Jill Peeters deze middag aan dat Vlaanderen samen met het weerbericht vanaf nu ook een energiebericht kan verwachten. In de praktijk betekent dit dat zowel Jill Peeters, David Dehenauw als Frank Duboccage de kijkers naast de klassieke weersvoorspelling ook informatie zullen verschaffen over de verschillende energiebronnen om mensen bewust te doen omgaan met energie, maar ook om hen inzicht te verschaffen: waar komt energie vandaan? Hoe wordt het geproduceerd? En wat brengen zonnepanelen en windturbines op?

Jill, David en Frank vertalen dit in het weerbericht aansluitend op het VTM NIEUWS van 19.00, door het aantal gezinnen in kaart te brengen die die dag voorzien werden door alternatieve stroom. Het Weer brengt dit energiebericht niet elke dag, maar wel wanneer dat relevant is gezien de weersomstandigheden die dag.

“Op dagen met veel wind en/of veel zon, wordt er op een natuurlijke manier veel stroom opgewekt. Daarom is het ook relevant om deze gegevens mee te geven in ons weerbericht. Groene stroom wordt ook steeds actueler en we merken dat onze kijkers steeds meer geïnteresseerd zijn in deze cijfers. En het aandeel van de alternatieve energie kan het verschil maken tussen een blackout of geen. Op een dag met weinig wind bijvoorbeeld, kan het zijn dat de nodige energieproductie in ons land niet wordt gehaald. Dan komt een blackout scenario heel dichtbij en is deze informatie ontzettend nuttig, ook om mensen te sensibiliseren. En uiteraard vinden wij het leuk om nog meer te halen uit het weer.” , aldus Jill Peeters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here