Sint-Maarten en zijn Zwarte Pieten komen naar Aalst

de sintHij komt, hij komt! Sint-Maarten en zijn Zwarte Pieten komen naar Aalst

Op zaterdag 8 november komt Sint-Maarten samen met zijn Zwarte Pieten naar Aalst, waar hij om 14.30 uur met de boot uit het verre Spanje aanmeert aan het Werfplein!

Sint-Maarten verwelkomt er alle (brave) kindjes en vertrekt daarna samen met de Zwarte Pieten in een prachtige paardenkoets via de Werf, Molenstraat, Zwarte Zusterstraat, Esplanadestraat, Esplanadeplein, Vrijheidsstraat, Vredeplein, Gentsestraat, Vlaanderenstraat en Nieuwstraat naar de Grote Markt.

Om 15.15 uur deelt hij daar fruit en lekkers uit aan alle (b)engeltjes tot en met 10 jaar.

Kleur- en knutseltalent
De Sint ontvangt elk jaar duizenden kleine en grote verlanglijstjes, maar hij krijgt ook graag mooie tekeningen. Daarom organiseert de stad ieder jaar een kleurwedstrijd voor kinderen tot 10 jaar en kinderen uit het bijzonder onderwijs tot 12 jaar. De inkleurtekening worden verdeeld in alle Aalsterse scholen. Je kunt de prent ook downloaden van de website van de stad www.aalst.be of afhalen bij het team Evenementen, Keizersplein 21b 9300 Aalst.

Eenmaal ingekleurd, kan je je tekening in de hemelbus aan het stadhuis droppen. De kindjes met de mooiste tekening krijgen een leuke prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here