Aalst – Waterleidingslek op het Keizersplein

Waterleidingslek op het Keizersplein. Op het pas vernieuwde Keizersplein is vanmiddag een lek vastgesteld op de toevoerleiding van watermaatschappij Farys (het voormalige Waterlink – TMWV). De herstellingswerken starten op maandag 27 oktober. De waterleiding met een diameter van 90 cm werd kort na de Eerste Wereldoorlog aangelegd en brengt drinkwater van het reservoir in Ukkel via Asse, Aalst en Gent naar Oostende.

Op donderdag 23 oktober hebben werknemers van drinkwatermaatschappij Farys een lek vastgesteld in de toevoerleiding Ukkel-Oostende. Deze leiding doorkruist Aalst. Het lek situeert zich aan het standbeeld van koning Boudewijn, op de rechterkant richting Zonnestraat. De oorzaak van het lek is momenteel nog onbekend.

Herstellingswerken
Op maandag 27 oktober start een aannemer in opdracht van Farys met de noodzakelijke graafwerken. De stad zal, in samenwerking met Farys, toezien op een degelijke herstelling van de pas aangelegde rijweg. Afhankelijk van de vaststellingen zullen de werken 1 week of langer in beslag nemen.

Drinkwatertoevoer niet in gevaar
De bewoners van het Keizersplein hoeven zich geen zorgen te maken: de drinkwatertoevoer blijft gegarandeerd. De stad wordt door twee circuits bevoorraad.

Nieuwe verkeerssituatie
De werken hebben een kleine impact op het verkeer op en rond het Keizersplein. Enkel wie van het Keizersplein komt kan niet rechtdoor rijden richting Zonnestraat. Je kunt wel een lus maken langs het standbeeld van koning Boudewijn om de stad via het Vredeplein uit te rijden.

keizersplein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here