Politiebonden: geen lege dozen a.u.b.

doosIn het kader van de Eurotop op 23 oktober hebben de politiebonden opgeroepen tot stakingsacties. In de marge van die top houden het NSPV ook een symbolische actie onder het motto : geen lege dozen a.u.b.

Om 13.00 uur verzamelen de leden van het NSPV in het Jubelpark te Brussel ter hoogte van de triomfboog (parking autocars mogelijk). Van daaruit zullen ze gezamenlijk in stoet vertrekken in de richting van de Wetstraat waar het NSPV ter hoogte van de eerste versperring hun lege dozen symbolisch zullen overhandigen ter attentie van de Belgische ministers op de Eurotop.

“Wij vragen de politici deze dozen te willen vullen met ernstige voorstellen betreffende onze pensioenproblematiek. Immers de voorgestelde overgangsmaatregel waarbij een beperkt aantal politiemensen vanaf 58 jaar een vorm van betaalde non-activiteit krijgt indien er geen aangepast werk wordt gevonden, voldoet in het geheel niet.”

Blauw hoort thuis op de straat werd ons jarenlang voorgehouden. En terecht : leden van het operationeel kader zijn daarvoor opgeleid. Een overgang naar een “aangepaste job” is dan ook geen volwaardig einde loopbaantraject. Wij wensen evenmin in een concurrentiepositie te worden geduwd ten overstaan van het administratief personeel.

De politie kan evenmin wachten totdat de andere sectoren eruit geraken wie op de lijst van zware beroepen terecht kan komen. Dat debat mag geen jaren aanslepen. Het NSPV verwacht dat de ministers hun engagement nakomen zodat gans het operationeel kader bij de politie erkend wordt als zwaar beroep. Dan kan het verder debat daarover binnen de kortst mogelijke termijn met ons worden opgestart.

Het NSPV zal zich daarbij niet laten intimideren of beïnvloeden door eender welke vorm van politieke druk. Onze symbolische actiedag vandaag gaat dus verder door, ondanks alle tegenstrijdige berichten daarover.

Jérôme Aoust Gert Cockx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here