Gooikse verenigingen schenken 8000€ voor Topaz

Verschillende Gooikse verenigingen namen deel aan een benefietactie ten voordelen van Topaz. In de aanloop naar de Gooikse jaarmarkt op zaterdag 27 september werden door Jef Devoghel, vzw Dorp 8 en vzw Jaarmarktcomité Gooik en vrienden verschillende benefietacties georganiseerd ten voordele van Topaz, het supportief en palliatief centrum van het UZ Jette.
P1020301
Zes mensen van vzw Dorp 8 vertrokken vanuit Gooik voor een 9 – daagse fietstocht richting de Auvergne, in Frankrijk. Voor het vertrek werd er nog een uitgebreid ontbijt georganiseerd voor alle sympathisanten. Met deze tocht van 700 kilometer zamelden zij 5.000€ in voor het goede doel.
Vzw Jaarmarktcomité & vrienden organiseerden op zaterdag 20 september voor de eerste keer een spetterende retrofuif met muziek uit de jaren 60, 70, 80 en 90. Deze fuif in de gezellig ingerichte loods van Hoeve Devoghel bracht in totaal € 3.000 op voor het goede doel. Dat bracht het totaal op 8.000€.

Afgelopen vrijdagavond werd de cheque dan ook officieel overhandigd aan Hoofdverpleger en coördinator Freddy Raymaeker en enkele medewerkers en vrijwilligers. Als locatie voor deze overhandiging werd gekozen voor een heuse spiegeltent, Wim de belleman van Gooik praatte alles aan elkaar. De cheque zal besteed worden aan de behoeften en de noden van de mensen die opgevangen worden in het supportief en palliatief centrum van UZ Jette. Wie denkt dat het in dat centrum kommer en kwel is die moet maar zelf eens een kijkje komen nemen aldus Jenny één van de verpleegsters die er werkt.

Het is zelfs zo dat bezoekers soms niet weten wie de patiënt en wie de zieke is zo loopt alles door elkaar. Ook worden er regelmatig workshops georganiseerd zoals daar zijn schilderen, koken, massage, bewegingstherapie enz…Voor ons is het belangrijk ging ze verder dat de mensen er van genieten en tevreden naar huis terugkeren dat is voor ons ook een enorme voldoening.

In ieder geval iedereen die wil is van harte welkom om dit centrum te bezoeken. De coördinator van het centrum Freddy bedankte iedereen voor de medewerking, ook de gemeente voor de logistieke steun bij deze benefiet met een volgens heem zeer hoog bedrag. Daarna werd de cheque officieel overhandigd aan Freddy die deed de belofte dat deze opnieuw geïnvesteerd zou worden in de mensen die verblijven in het centrum. Met een receptie en een lustig deuntje van de plaatselijke harmonie “De Vrede” met burgemeester Michel als trommelaar werd de avond afgesloten.
P1020302

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here