Toch 11 Belgische films op Film Fest Gent

FFGent141018_WELP_ThomasVerfaille_lowres1_224323Toch 11 Belgische films op Film Fest Gent. ‘Welp’ van Jonas Govaerts in sneak preview op Film Fest Gent.

Zaterdagavond werd ‘Welp’ het langverwachte langspeeldebut van Jonas Govaert vertoond tijdens de 41e editie van Film Fest Gent. De Vlaamse horrorfilm ging eerder al in wereldpremière op het prestigieuze Toronto International Film Festival en fans van het genre spreken van de horrorprent van het jaar.

De Gentse scouts was aanwezig op de rode loper zaterdagavond. “Wij zijn fan”, klonk het, “ook al is de film volgens ons niet geschikt voor scouts-welpen”. Regisseur Jonas Govaerts was blij met hun komst, zijn jeugdherinneringen aan de scouts hielpen hem immers bij het maken van de film.

‘Welp’ is een horroravontuur waarin Sam, een fantasierijke en wat in zichzelf gekeerde welp, op scoutskamp vertrekt naar de Ardennen. Eenmaal aangekomen in het bos, merkt hij al snel dat er iets niet pluis is. De andere welpen en de leiding hebben echter geen oren naar zijn verhalen en bovendien heeft leider Peter het te druk met flirten. Alleen Sam lijkt te beseffen in wat voor gevaarlijke situatie ze zich bevinden: een lokale psychopaat heeft het bos rondom het scoutsterrein bezaaid met dodelijke vallen…

‘Welp’ is te zien in de Belgische de zalen vanaf 29 oktober.

Het 41e Film Fest Gent gaat door van 14 tot 25 oktober. Meer info op www.filmfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here