Pierke Pierlala protesteert mee op Gentse vuilniswagens

1111111/3 van het voedsel belandt in vuilnisbak – Pierke Pierlala protesteert mee op Gentse vuilniswagens

Terwijl 1 op 9 mensen honger lijdt, wordt 1/3 van het voedsel verspild. In het Zuiden, maar ook in het Noorden. Hier eindigt maar liefst 33% van het voedsel in de vuilbak en dus ook in de vuilniswagen. Om de bevolking over voedselverspilling te informeren én sensibiliseren ging 11.11.11 dit jaar een originele samenwerking aan met Ivago. Op 11 vuilniswagens kan je gedurende een maand onze eigen ‘Pierke Pierlala’ zien, verontwaardigd over “1/3 van al ’t eten dat vermuust wordt”.

1,3 miljard ton. Zoveel voedsel wordt ieder jaar wereldwijd verspild. Bovendien worden ook al de grondstoffen, het water en de energie om dat voedsel te produceren nutteloos verbruikt. Onaanvaardbaar, vindt 11.11.11.

Als deel van hun strijd tegen de voedselverspilling ontstond dan ook het idee om in 4 grote steden het campagnebeeld op zijkanten van de vuilniswagens te laten verschijnen. In Gent en Destelbergen gebeurt dit in samenwerking met Ivago. Een verrassende manier om de bevolking in contact te laten komen met het thema voedselverspilling.

“We vermuusen 1/3 van al ’t eten”

Vanaf 13 oktober tot 13 november rijden 11 vuilniswagens met de campagne-affiche door de Gentse straten. Zo krijgt voor het 2e jaar op rij de nationale campagne van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging een unieke Gentse toets. Niet een Afrikaanse vrouw, maar de eigenzinnige Pierke Pierlala wordt omringd door fruit en groenten. Ook de boodschap ‘1/3 van het voedsel wordt verspild’ werd omgezet naar het Gents.

Een originele manier om de Gentse bevolking te laten kennismaken met de campagne van 11.11.11. Een engagement dat daar niet ophoudt. Op 23 oktober wordt namelijk in de Zebrastraat door de lokale 11.11.11.-groep, MO* en het stadbestuur een mondiaal café georganiseerd waar experten, alles over voedselverspilling uit te doeken doen. Inschrijven kan via info@mo.be.

11.11.11-campagne tegen voedselverspilling

Naast sensibiliseren en informeren, heeft de campagne ook steeds een politiek doel. Om dit te bereiken, doet de organisatie een beroep op de bevolking. Zo wil 11.11.11 zoveel mogelijk ‘Sorry Is Niet Genoeg’-uitspraken verzamelen op www.nietgenoeg.be/petitie . Door het oplopend aantal videoboodschappen kunnen politici onder druk worden gezet om een coherent beleid te eisen tegen de wereldwijde voedselverspilling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here