Puratos opent nieuw innivation center.

“Puratos” opende afgelopen donderdag een nieuw innovation center. Het gaat hier om een internationale groep met een volledig assortiment aan innovatieve producten, grondstoffen en toepassingsexpertise in de bakkerij-,patisserie- en chocoladesector. Momenteel zijn hun producten en diensten beschikbaar in meer dan 100 landen, verspreid over de hele wereld. In veel gevallen worden ze lokaal geproduceerd door de dochterondernemingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Groot-Bijgaarden, waar de onderneming werd opgericht in 1919.

Puratos heeft in totaal 5 productie-eenheden in België, waaronder één in Erembodegem, (Belcolade) waar de echte Belgische chocolade verwerkt wordt, met 110 werknemers. Lummen, plantaardige crèmes, crème- en fruitvullingen, stelt 70 mensen te werk. Groot-Bijgaarden, margarines, speciale vetten, brood- en patisseriemixen, glazuren, emulgatoren, de grootste site, stelt in de verschillende afdelingen 680 mensen te werk. In Andenne, enzymen,zuurdesems, gisten en gistextracten, spreken we over 120 werknemers en ten slotte is er Sankt-Vith, gespecialiseerd in zuurdesems en tevens de kleinste, waar 70 personen te werk gesteld zijn. Men kan bijgevolg stellen dat Puratos een echt Belgisch bedrijf is met vestigingen in Vlaanderen, Wallonië en in het Duitstalige landsgedeelte.

De doelstellingen van dit nieuwe inspirience center zijn onder meer inspireren, nieuwe productconcepten en recepten ontwikkelen en verbeteren van de vaardigheden van de medewerkers dankzij opleidingen bij demonstranten. Het is ook een oord, waar inspiratie, jarenlange ervaring en productkennis van over de hele wereld bijeenkomen en worden benut om innovatieve
bakkerij-, patisserie- en chocoladeproducten en toepassingen te creëren. In het inspirience center zullen wereldwijde technologieën ontwikkeld worden, die vervolgens door de lokale R&D-teams worden aangepast en gelanceerd.

Bij de opening kwamen verschillende sprekers aan bod, elk met hun eigen thema. Alles werd in goede banen geleid door VRT- presentatrice ”Hanne De Coutere”.
P1020267
Daniel Malcorps, CEO van de Puratosgroup, heette ons hartelijk welkom en kondigde meteen de eerste spreker aan, namelijk Willy Segers sinds 2013 burgemeester van Dilbeek, een gemeente met meer dan 41.000 inwoners in de provincie Vlaams-Brabant. Hij gaf ons een toelichting bij “De kracht van innovatie”.
P1020264
Prof.Dr.Ir. Koen Dewettinck, hoofd van de afdeling” Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit”, Universiteit Gent wist ons meer te vertellen over “samen leren en innoveren”.
P1020275
Daarna volgde nog een interview-sessie met Eddy Van Belle, voorzitter van de raad van bestuur van de Puratos Group, Daniel Malcorps, CEO Puratos Group, Pierre Tossut, Group R&D Director, Group Channels Director en tenslotte Filip Arnout, R&D Director Group research & Services lab.
Tenslotte werd het nieuwe inspirience center geopend met een gezamenlijke druk op de knop. Belangrijk om te vermelden is dat het hier gaat om een investering van 15 miljoen euro, wat in deze tijden niet voor de hand ligt.
P1020284

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here