Budget ontwikkelingssamenwerking loopt op tot 270 miljoen in 2019

20121112 - BRUSSELS, BELGIUM: Vice-Prime Minister and Minister of Pensions Alexander De Croo (Open Vld Flemish liberals) arrives at a kern meeting, a restricted ministers meeting on the budget 2013, at the Prime Minister's residence in Brussels, Monday 12 November 2012. BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQVicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo reikt de hand naar de Noord-Zuidorganisaties. Hij wil met hen in overleg treden over de vraag hoe we de kwaliteit en de resultaten van onze ontwikkelingssamenwerking kunnen versterken.

Alexander De Croo: “De budgettaire situatie in de volgende jaren is niet makkelijk. Tegen 2018 moet de federale overheid een budgettaire inspanning leveren van meer dan 11 miljard. Voor de federale overheid is dat een bijzonder zwaar traject. Omgerekend naar het budget ontwikkelingssamenwerking betekent dit een inspanning van 150 miljoen in 2015 die oploopt tot 270 miljoen in 2019.”

“Toch betekent dit niet dat ons land haar engagementen loslaat. Integendeel, ik ben ervan overtuigd dat we de kwaliteit en de resultaten kunnen versterken door het Belgische ontwikkelingsbeleid een nieuwe richting in sturen. Deze moeilijke budgettaire tijden zijn een kans die ik samen met het middenveld wil aangrijpen om de effectiviteit van ons ontwikkelingsbeleid aan te scherpen. Het moet onze ambitie zijn om in de wereld van morgen met het Belgische ontwikkelingsbeleid een grotere impact te hebben. Ik reik de hand naar de Noord-zuidorganisaties uit om daarover samen in overleg te gaan.” zegt Alexander De Croo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here