Programma Week van de Smaak bekend

week van de smaakProgramma Week van de Smaak bekend. Vandaag start de campagne van de Week van de Smaak. Meer dan 700 activiteiten staan te popelen om tussen 13 en 23 november Brussel en Vlaanderen mee op smaak te brengen. Het programma raadplegen kan vanaf nu op www.weekvandesmaak.be.

Met als titel ‘De Duurzame Verbeelding’ draait deze editie helemaal rond duurzame voeding. Feestmaaltijden met resten en kliekjes, weggeefpleinen en eat-ins, koken met en in de natuur, insecten in een dipsausje en groenten in de weckpot, op bezoek in de CSA-boerderij of de biopluktuin, vergeten groenten op kot en nieuwe smaken in het woon-en zorgcentrum: deelnemers tonen via hun activiteit hun duurzame verbeelding en vragen zo aandacht voor een meer duurzame manier van eten.

Vanaf nu is het ook aftellen naar het vertrek van de Vistournee: topchefs uit alle hoeken van Vlaanderen, biersommeliers en niet te versmaden Belgische vissen gaan mee met de Smaakboot of de Smaakmobiel, en doen heel Vlaanderen aan.

De Smaakmobiel – een flashy rode omgebouwde caravan – trekt door Vlaanderen voor een culinaire tocht in het teken van Belgische vis en bier. Waar de mobiel halt houdt – in Oostende, Brugge, Oudenaarde, Riemst, Arendonk, Roeselare en Gent – is het feest: een lokale chef serveert er zijn versie van Fish& Chips, de steden een uitgebreid randprogramma. En op één plek is er extra feest, want tijdens de Week van de Smaak vernemen we welke chef de beste Fish & Chips van Vlaanderen klaarmaakt!

Ook de Smaakboot is dit jaar van de partij en vaart langs de Belgische kust tot in het binnenland. Elf chefs serveren aan boord het beste van de zee, terwijl vissers, wetenschappers en biersommeliers de gerechten toelichten.

Meer dan 700 activiteiten rond duurzaam eten in Vlaanderen en Brussel, en een Vistournee langs de kust en in het binnenland: de Week van de Smaak is er klaar voor!

Week van de Smaak in Vlaanderen en Brussel
van 13 tot 23 november 2014
www.weekvandesmaak.be

Op zondag 23.11.2014 om 13u staat uitgeweken Wichelenaar Luc Van der Linden uit Brugge voor de zesde keer aan de fornuizen tgv de week van de smaak. Deze keer ism met Salons het Oud gemeenthuis en chef Wim Van Steendam.

Na de eerder succesvolle edities staat dit jaar de Grooten Oorlogsmenu op stapel. Roggebrood, bruine haring, zoet zure uitjes, smout, gelakt buikspek,karnemelk,schelvis, aardappelen,savooien, jenever en krieken zijn een grabbel uit de ingredienten waaruit het menu is samengesteld. Voedsel van toen met een knipoog naar de huidige keukentrends. Tussen elk gerechtje door zal Roger de Knijf van de Heemkring Wichelen, enkele korte gevatte verhalen vertellen over de oorlogsgebeurtenissen in de regio  en het verhaal linken aan de gerechten.

Als eerbetoon en afsluiting van het menu zullen klaroenblazers hulde brengen aan alle gesneuvelde soldaten in de echo aan de scheldeboord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here