Officieel bezoek van de Eerste Minister van Vietnam

eerste ministerOfficieel bezoek van de Eerste Minister van Vietnam

Eerste minister Charles Michel en vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ontmoetten vandaag de Vietnamese Premier Nguyen Tan Dung en de Vietnamese minister van Buitenlandse Zaken Pham Binh Minh op het Egmontpaleis.

Tijdens dit onderhoud bespraken de ministers de economische dossiers en de uitstekende bilaterale relaties tussen de twee landen. De ministers willen deze relaties voort uitwerken, zowel de politieke als de handelsrelaties. Zeker op het vlak van havenontwikkeling, groene economie en aeronautica. Ook de mensenrechten kwamen aan bod tijdens de bilaterale gesprekken.

Op een aansluitende plechtigheid ondertekenden minister Reynders en de Vietnamese viceminister van Financiën Nguyen Con Nghiep een staat-tot-staatlening. Die lening is de aanzet voor de levering van een Belgische microsatelliet door Spacebel aan Vietnam. Ook gaf de burgemeester van Hai Phong aan het Belgische bedrijf Rent a Port de licentie voor de verdere uitbouw van de haveninfrastructuur in de economische zone Cat Hai.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here