Aalst – Wekelijkse markt komt deels naar Keizersplein

marktAalst – Wekelijkse markt komt gedeeltelijk terug naar Keizersplein.

Schepen Ann Van de Steen (SD&P) : het College van Burgemeester en Schepenen besliste om, nu de wegenwerken aan het Keizersplein beëindigd zijn, een gedeelte van de wekelijkse zaterdagmarkt opnieuw naar het Keizersplein te brengen. Het punt zal ook voorgelegd worden aan de Gemeenteraad. Concreet zal het stuk tussen de Nieuwstraat en de Korte Nieuwstraat opnieuw marktzone kunnen worden voor de groentenmarkt. De Korte Nieuwstraat zal geen kramen meer krijgen ifv. de verkeersveiligheid en de vrachtwagens van de marktkramers zullen niet langer in de Arbeidsstraat kunnen gestald worden.

Schepen Paul Stockman (CD&V) : Vanaf 6/12 gaat deze nieuwe regeling van kracht. Onze marktleiders werken momenteel een concrete invulling uit en zullen die eerstdaags communiceren met de marktkramers en de marktcommissie. We hopen hiermee alweer een stap dichter te zetten naar een definitieve inplanting van de marktkramen en een hoogwaardige zaterdagmarkt.

De dienst Economische Zaken zal samen met Interparking verschillende acties ondernemen om zowel de wekelijkse markt als de ondergrondse parking te promoten. Deze versterken nu eenmaal elkaar.

Schepen Sarah Smeyers (N-VA) : als buurtbewoner ben ik zeer tevreden dat onze stadsdiensten samen met Interparking een oplossing uitgewerkt hebben. Zowel marktkramers als de buurt worden hier beter van.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here