N-VA-ministers leggen de eed af

N-VA-ministers leggen de eed af. Vanmorgen legden Jan Jambon, Johan Van Overtveldt en Steven Vandeput de eed af als ministers. Elke Sleurs en Theo Francken worden staatssecretarissen in de regering-Michel I. Siegfried Bracke zal voorgedragen worden als Kamervoorzitter.

jan janbonJan Jambon
Vice-Eerste Minister en Minister van Veiligheid en Binnenlandse zaken, belast met Grote steden en de Regie der gebouwen.

Jan Jambon wordt in de Kamer vervangen door Johan Klaps. Johan (44) studeerde Vertaler en Internationale Politiek in Antwerpen. Hij woont in Berchem maar is afkomstig uit Maaseik. Sinds 2013 zit hij in de Antwerpse gemeenteraad. Hij is zaakvoerder van een bank- en verzekeringskantoor. Johan is gehuwd en heeft drie kinderen. In zijn vrije tijd houdt hij ervan om te gaan lopen, zo nam hij al enkele keren deel aan de 10 miles van Antwerpen.

Johan Van OvertveldtJohan Van Overtveldt
Minister van Financiën.

Johan van Overtveldt wordt in het Europees Parlement vervangen door Sander Loones. Sander (35) is jurist van opleiding, getrouwd en vader van 2 kinderen. Hij woont in Dilbeek, maar blijft verbonden met West-Vlaanderen. Als coördinator van de N-VA-studiedienst was hij een van de sterke mannen achter de schermen bij de Vlaamse- en federale regeringsonderhandelingen. Voordien was hij actief op het studiebureau van de federale Dienst Vreemdelingenzaken (FOD Binnenlandse zaken) en bij consultancybureau PWC.

steven vandeputSteven Vandeput
Minister van Defensie, belast met Ambtenarenzaken.

Steven Vandeput wordt in de Kamer vervangen door Wouter Raskin. Wouter (42) studeerde Sociale School in Geel en Management Sociale Economie in Hasselt. Hij is voorzitter van de gemeenteraad van Bilzen en provinciaal bewegingsverantwoordelijke Limburg bij de N-VA. Wouter is getrouwd en heeft twee dochters en een zoon. In zijn vrije tijd gaat hij graag kijken naar de voetbal van zijn zoon of de tumbling van zijn dochters. Zelf speelt hij zaalvoetbal.

Elke SleursElke Sleurs
Staatssecretaris voor Armoedebestrijding, Gelijke kansen, Personen met een beperking, de Bestrijding van fiscale fraude, en Wetenschapsbeleid, toegevoegd aan de Minister van Financiën.

Elke Sleurs wordt in het Vlaams Parlement vervangen door Caroline Croo. Caroline (51) is tandarts in haar woonplaats Melle. Zij is gehuwd en heeft drie zonen. Haar man is N-VA-schepen in Melle. Caroline houdt van lopen en koken.

Theo FranckenTheo Francken
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, belast met Administratieve Vereenvoudiging, toegevoegd aan de Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken.

Theo Francken wordt in de Kamer vervangen door Renate Hufkens. De 30-jarige Renate komt oorspronkelijk uit Mol, maar bleef na haar studies Politieke Wetenschappen in Leuven wonen. Daar is zij gemeenteraadslid. Renate is de adjunct-woordvoerder van minister-president Geert Bourgeois. In haar vrije tijd houdt ze van fietsen.

Siegfried BrackeDe N-VA draagt voorts Siegfried Bracke voor als Kamervoorzitter

Siegfried Bracke studeerde Germaanse filologie aan de Gentse Rijksuniversiteit. Na zijn studies was hij een tijdlang leraar en dan begon hij op de radiodienst van de toenmalige BRT te werken. In 1990 stapte hij over naar de televisienieuwsdienst en werd hij een gewaardeerd journalist en presentator. Van 2007 tot 2009 was hij de hoofdredacteur van de nieuwsduidingsprogramma’s op de VRT. In 2010 maakte Siegfried bekend dat hij in de politiek stapt. Hij werd Oost-Vlaams lijsttrekker voor de Kamerlijst van de N-VA en werd meteen verkozen met 101.940 stemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here