Hoe groter het gevaar, hoe hoger de geldboete

autoHoe groter het gevaar, hoe hoger de geldboete

Keuringsbewijs van de vrachtwagen niet in orde? 990 euro boete. Zonder brandstof vallen en gevarendriehoek niet bij? 110 euro boete. Over de witte lijn rijden? 165 euro boete. Van de rijbaan afwijken door het gebruik van de gps? 110 euro boete. We zondigen allemaal wel eens aan een ogenschijnlijk kleine verkeersovertreding, maar de gevolgen zijn vaak groot. In de 6de aflevering van Alloo bij de Wegpolitie op donderdag 9 oktober 2014 gaat Luk Alloo dieper in op de kostprijs van een berisping.

Maar liefst 913.714 kijkers stemden vorige week af op een nieuwe aflevering van Alloo bij de Wegpolitie, die inzoomde op de excuses die beboete automobilisten aanhalen om hun gedrag te verantwoorden. De aflevering wist zo een marktaandeel van 46,9% in te palmen (VVA 18-54, live +5). Als je als automobilist wordt tegengehouden door de wegpolitie, wil je uiteraard meteen weten wat je proces-verbaal uiteindelijk zal kosten. Die boete loopt vaak hoog op.

De hoogte van een verkeersboete hangt af van de overtreding. Hoe meer gevaar je als weggebruiker teweegbrengt, hoe hoger de geldstraf. En die inbreuken kosten snel een smak geld, zo stelde Luk Alloo vast. In Alloo bij de Wegpolitie praat hij met chauffeurs die verkeersboetes krijgen van 50 tot 990 euro. Een Poolse automobilist die amper 500 euro per maand verdient, moet 110 euro betalen omdat hij zijn gps-toestel gebruikt in de wagen en daardoor van zijn rijvak afwijkt. Een Vlaams koppel wordt na een restaurantbezoek langs de kant gezet. Nadat de man 0,506 promille blaast – terwijl de toegestane limiet 0,5 bedraagt – mag hij niet meer verder rijden en dient hij 290 euro neer te tellen. Ook enkele vrienden die samen op stap zijn, worden op de bon geslingerd en moeten samen 495 euro ophoesten. Velen rijden ook zonder autoverzekering.

Alloo bij de Wegpolitie: aflevering 6 op donderdag 9 oktober 2014 om 21.40 bij VTM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here