Jaarmarkt Dilbeeek toch weer geslaagd.

P1020205
De jaarmarkt van Dilbeek kan weer als geslaagd beschouwd worden. Na ”Schepdaal feest“ was het afgelopen weekend de beurt aan Dilbeek om te feesten.
Het begon vrijdagavond al met de optredens van” Oosthoek” in de grote feesttent op de Westrandkouter.

Zondag omstreeks 15.15u werd de traditionele jogging 80 (begonnen in 1980) op gang geschoten. De organisatoren mochten zich ondanks het iets minder goede weer toch weer verheugen op 639 volwassen deelnemers. zowel mannen als vrouwen zetten opnieuw hun beste beentjes voor op een afwisselend parcours.

De volgende dag was het uitkijken naar de traditionele jaarmarkt. Vele Dilbekenaars, ex-Dilbekenaars en uiteraard ook heel wat mensen van buiten de gemeente kwamen afgezakt naar Dilbeek. De jaarmarkt van Dilbeek is dan ook door de jaren heen uitgegroeid tot een jaarlijkse ontmoetingsplaats.
P1020209
Het jaarmarktcomité had weer zijn best gedaan om zowel voor jong als oud activiteiten te voorzien. Boven, aan het gemeentehuis, stonden zoals naar gewoonte de dieren en werden ook de prijskampen gehouden. Maar ook de kleintjes werden niet vergeten. Op het grasplein voor het gemeentehuis had kinderboerderij “Het neerhof” gezorgd voor de aanwezigheid van neerhofdieren, die door de kinderen mochten aangeraakt en geaaid worden, wat zowel mens als dier prettig vonden. Terwijl iedereen zich vermaakte hield de politie een oogje in het zeil.
P1020216

Ook de plaatselijke politici waren van de partij. We kwamen onder andere oud-schepen Rita De Dobbeleer tegen, geflankeerd door de nieuwe schepen, Bernadette Van Coillie. In hun kielzog volgden ook Schepen Jef Vanderoost, Gino Roessems, e.a. Ook de mensen van N-VA waren met een ruime delegatie op stap, nou ja, op stap, burgemeester Segers werd telkens opnieuw aangesproken door de inwoners, zodat het voor deze mensen meer leek op” De Processie van Echternacht”. Gelukkig werd er regelmatig halt gehouden om “iets” te drinken (zie foto).
P1020218
Naar het einde toe kon men nog genieten van paardenkoetsen die rondjes reden op het gemeenteplein. Het dient gezegd te worden, er waren heel mooie exemplaren bij. Op datzelfde moment kom men nog een gratis optreden meepikken van “Johnny Longo”, bekend van VTM, in de Oosthoek- Live- tent.Een paar honderd mensen kwamen ‘s avonds nog afgezakt om het slotvuurwerk te bekijken.
En voorzitter Omer? Die zag dat het goed was.
P1020214

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here