Erik Van Looy van zijn melk bij weerzien jeugdliefde

Erik Van LooyErik Van Looy van zijn melk bij weerzien met Duitse jeugdliefde Britta

Hij spreekt zo Antwerps als wat en toch presenteert hij de “populairste quiz ter wereld”. Hij houdt van voetbal en toch is hij hevige supporter van “den Antwerp”. Hij maakte al in 2011 een Amerikaanse versie van Loft en toch zitten we daar nog steeds op te wachten. Waar hij niet langer op moet wachten, is de film van zijn leven. Want die krijgt Erik Van Looy op dinsdag 7 oktober 2014 in Lang Leve gepresenteerd door Jonas Van Geel, die hem voor de gelegenheid zelf imiteert. Verrassingen genoeg dus voor Van Looy, maar zijn Duitse jeugdliefde Britta, had hij helemaal niet zien aankomen…

Dat hij van z’n melk was tijdens de opnames, is het minste wat Erik Van Looy kan zeggen. Wanneer hij oog in oog komt te staan met de Duitse Britta, voor wie hij een zwak opliep tijdens een vakantie toen hij 14 was, weet de regisseur en presentator niet waar hij het heeft. Zijn beste Duits volgt, en Britta wordt aan een kruisverhoor onderworpen om te dubbel- en tripplechecken of zij het wel echt is.

Daarna is het Erik zelf die het vuur aan de schenen gelegd krijgt, door Jan Verheyen die de ultieme filmquiz in petto heeft, live vanuit het publiek in de Lang Leve-studio.

Verder: Erik droomde van een carrière als profvoetballer maar maakte een owngoal in zijn allereerste wedstrijd. Sinds die dag had hij maar één doel: een succesvolle Hollywood-regisseur worden. Maar de weg naar de States gaat niet over rozen. Zo komt Vlaanderen te weten waarom de Amerikaanse remake van de Zaak Alzheimer op het laatste moment is afgeblazen en waarom de Amerikaanse release van Loft zo lang op zich laat wachten. Hoe ontstond zijn eerste langspeelfilm Ad Fundum? En welke intense make-over onderging Erik om presentator te worden van de Slimste Mens Ter Wereld? Waarom heette zijn eigen voetbalploeg Van Looy Diamant? En wat was zijn artiestennaam?

Met gastrollen van: Gunter Lamoot , Tom Van Landuyt, Sven De Ridder, Lucas Van den Eynde, Guga Baúl, Bruno Wyndaele, Bart Cannaerts, Ella Leyers en vele anderen

Lang Leve Erik Van Looy op 07/10/2014 bij VTM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here