Succes bij Infrabel tijdens Open Bedrijvendag

infrabelGisteren hebben ongeveer 12.000 nieuwsgierige en gepassioneerde mensen de 12 spoorsites kunnen bezoeken tijdens Open Bedrijvendag. Verspreid over heel België opende Infrabel deze zondag zijn seinhuizen, logistieke centra en het verkeerscoördinatiecentrum. Deze vijfde deelname stond opnieuw in het teken van de spoorveiligheid en was een groot succes dankzij de inzet van het personeel, dat graag een woordje uitleg gaf over de verschillende spoorberoepen.

Seinhuizen, logistieke centra en het ‘ROC’: een geslaagde mix

Op zondag 5 oktober heeft Infrabel opnieuw deelgenomen aan Open Bedrijvendag en hierbij 6 seinhuizen, het Railway Operations Center ‘ROC’ (Traffic Control – RDV), en 5 logistieke centra opengesteld voor het grote publiek. De opendeurdag kon de hele dag door op heel wat kijklustigen rekenen. In Vlaanderen kreeg de spoorsite in Gent (seinhuis + logistiek centrum) het meeste bezoekers over de vloer; in Wallonië was dit het logistiek centrum van Bergen.

Dankzij de speciaal georganiseerde rondleidingen met gidsen, tentoonstellingen, projecties en demonstraties van gespecialiseerde machines, werktreinen en spoortechnieken hebben de talrijke bezoekers kunnen ervaren wat de concrete organisatie van het verkeer van ruim 4.000 treinen per dag inhoudt, maar ook het beheer van de bijna 9.000 km aan sporen op het netwerk.

Groot en klein, jong en oud laat zich onderdompelen in de magische spoorwereld

Deelnemers van alle leeftijden hebben vandaag ondermeer kennis kunnen maken met de verkeersleider in het seinhuis die er elke dag voor zorgt dat de trein op een bepaald perron in het station toekomt. Maar ook met de infrastructuurploegen in de logistieke centra die elke dag en nacht, in weer en wind, het Belgische spoornet onderhouden en vernieuwen. Kortom, met de magische spoorwereld…

infrabel2Het centrale thema: de veiligheid doorheen alle processen van het spoorverkeer, zowel achter de schermen als op het terrein. Deze topprioriteit van Infrabel vormt de rode draad in het dagelijkse handelen van al onze personeelsleden en was duidelijk merkbaar tijdens deze Open Bedrijvendag.
De bezoekers kwamen aan de infostands op de verschillende sites ook meer te weten over het gevarieerde jobaanbod. Dit jaar wil Infrabel nog ongeveer 550 vacatures invullen, voornamelijk technisch personeel (ingenieurs, elektromechaniciens, lassers, …), maar ook assistent verkeersleiders.
Boeiende interactie tussen personeel en publiek

De gemotiveerde medewerkers hebben met veel plezier de bezoekers in een gemoedelijke sfeer verwelkomd in het verkeerscoördinatiecentrum van Brussel; de seinhuizen van Brussel-Zuid, Denderleeuw, Gent-Sint-Pieters, Leuven, Namen en Ottignies; de onderhoudscentra van Brussel Klein Eiland, Denderleeuw, Gent-Zeehaven, Leuven en Bergen.

De personeelsleden van Infrabel gaven trots uitleg over hun beroep en wat er allemaal nodig is om de treinen veilig en vlot te laten rijden. Dit was dan ook dé gelegenheid om onderling even van gedachten te wisselen. Open Bedrijvendag was zo alweer een interessant uitwisselingsplatform dat zorgde voor een boeiende interactie tussen het personeel (‘onze ambassadeurs’) én het publiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here