Wandel mee in Aalst

nachtduisternisWandel mee in Aalst tijdens de nacht van de Duisternis of daags nadien in Erembodegem.

Nacht van de Duisternis

Naar aanleiding van de Nacht van de Duisternis organiseren vzw BEA, het energiebedrijf van de stad, en de dienst Leefmilieu op zaterdag 11 oktober een avondwandeling.

De wandeling vertrekt om 20 uur op de Grote Markt, voor het stadhuis. Het einde is voorzien om 22 uur. Iedere deelnemer krijgt een gratis kop soep. Draag waterdicht schoeisel. Deelname aan de wandeling is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Reserveer je plaats via info@vzwbea.be of via tel. 0800 93 030.

De stad grijpt de Nacht van de Duisternis aan om je ervan bewust te maken dat te veel verlichting schadelijke gevolgen heeft. Zo verstoort het de natuurlijke cyclus van planten en dieren. Bovendien is het een enorme energieverspilling. Draag ook je steentje bij en doe het licht wat vaker uit. Dat maakt het trouwens extra gezellig.

Wandel mee in Erembodegem

Het jaarlijkse ‘Natuur in je Buurt’-wandelevent kiest dit jaar voor Erembodegem, waar de bestaande wandeltocht compleet vernieuwd werd. Wandel op zondag 12 oktober gratis mee met ‘Langs Ten Bos naar de Kapellemeersen’. Afspraak om 14 uur aan Domein Verbrugghen in Hekelgem.

De begeleide wandeling is ongeveer 8,5 km lang, met een mogelijkheid tot inkorten tot 3,5 km. Alle wandelaars krijgen de vernieuwde brochure mee en krijgen een drankje aangeboden. Het einde van de wandeling is voorzien rond 17 uur.

De wandeling wordt gekoppeld aan de krokusbollenactie. Wie vooraf krokusbollenpakketjes bestelde in het kader van de actie ‘1 bloembol kan bijenlevens redden’ kan ze daar afhalen. Alle info over de bloembollenactie vind je op de website van de stad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here