Roekeloos, het nieuwe boek van Ivan Van de Cloot

boekRoekeloos, het nieuwe boek van Ivan Van de Cloot. Op donderdag 9 oktober brengt Ivan Van de Cloot naar aanleiding van zijn nieuw boek ‘Roekeloos’ een kritische analyse van de grootste banken- en landencrisis ooit. Zelden werd zo veel in gevaar gebracht door zo weinig. Zowel in de politiek als de bankenwereld wordt gewerkt met geld van anderen waardoor extra waakzaamheid geboden is.

Het verhaal van de crisis is ontluisterend. Het is een opeenstapeling van beoordelingsfouten en rookgordijnen, van falend risicobeheer en roekeloze hefbomen, van een blindelings geloof in financiële spitstechnologie en incompetent bankbestuur, van bewuste politieke misleiding en toegedekte verantwoordelijkheden, van gebrekkige controle en belangenvermenging, van een defecte eurozone, een beleid dat de eigen hand keer op keer overspeelt en de eigen fouten afwentelt op de belastingbetaler. Die tijdbom zal nog jaren tikken.

Ivan Van de Cloot gaat ook in op een hele agenda van hervormingen en extra knipperlichten, die nodig zijn om financiële ontsporingen te voorkomen die anders het financiële systeem en hele landen kunnen kapseizen. Het is een pleidooi voor meer Europese economische realiteitszin, een betere controle en een terugkeer naar het echte relatiebankieren. In de financiële wereld zal het nooit nog business as usual zijn…

Kom het verhaal achter de banken- en landencrisis te weten op het eerste Itinera Café in de Zebrastraat.

Locatie: Zebrastraat 32, 9000 Gent, Zaal Ned Kahn (New Zebra)
Parking: Gustaaf Callierlaan 232
Aanvang: 20h00
Inkom: gratis

2 REACTIES

 1. In de zevende van 5 oktober, kwam Van De Cloot toeelichting geven over zijn boek (de boenbeurs nadert). Zij1n uitleg was zeer helder en goed gestructureerd.
  Ik denk reaan dat boek eens te lezen.

  Het individueel gesprek is veel efficienter dan een gehaketak tussen diverse
  P.S: De Zevende was dit keer zeer interessant. Misschien een test voor de vervanging van Reyers Laat?

  Ook Van Den Broucke, thans professpr aan de K.U.L. deed het schitterend.

  Een individueel interview

 2. In de Zevende Dag van 5 oktober, kwam Van De Cloot toelichting geven over zijn boek. Zijn uitleg was zeer helder en goed gestructureerd. Ik denk eraan dat boek eens te lezen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here