Blik achter de schermen van Uitvaartcentrum DELA

kistgrOpen Bedrijvendag in Gent: een unieke blik achter de schermen van Uitvaartcentrum DELA Dampoort

Gent, een persoonlijke uitvaart staat meer dan ooit centraal en daar spelen uitvaartcentra een belangrijke rol in. Ook het team van Uitvaartcentrum DELA Dampoort in Gent wil er zijn voor hun klanten: voor, tijdens en na een overlijden. Dat doen ze aan de hand van een mooie en moderne infrastructuur en nabestaandenzorg. Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 5 oktober zet Uitvaartcentrum DELA Dampoort in Gent haar deuren open om mensen te laten kennismaken met de werking van een hedendaags uitvaartcentrum. Bovendien kunnen bezoekers een dierbare herdenken door een herinneringsballon op te laten.

De mensen dichter bij bedrijven brengen, dat is het doel van Open Bedrijvendag. Ook Uitvaartcentrum DELA Dampoort wil dicht bij de mensen staan en dat 7 dagen op 7, 24u op 24u. Daarom werd de afgelopen jaren de dienstverlening verder uitgebreid en de rol van het uitvaartcentrum steeds breder. Er werd geïnvesteerd in mooie groetkamers, een stijlvol ingerichte winkel en een moderne aula voor afscheidsceremonies om nabestaanden op een warme en huiselijke manier te kunnen ontvangen. Dankzij videoprojectie, een geluidsinstallatie en de mogelijkheid tot het filmen van de uitvaart kunnen nabestaanden de afscheidsceremonie heel persoonlijk invullen. Niet alleen volgens hun wensen, maar ook volgens de wensen van de overleden dierbare. Om een uitvaart te personaliseren biedt het uitvaartcentrum ook kisten aan die beschilderd kunnen worden met een zelfgekozen tekening. Tijdens Open Bedrijvendag zijn een aantal exemplaren te zien.

Wouter Van Soom van het uitvaartcentrum in Gent: “Ons uitvaartcentrum draagt persoonlijke begeleiding en respect voor ieders wensen hoog in het vaandel. Daarom stellen we de deuren van onze nieuwe locatie graag open voor al wie vragen heeft, of wie wil weten wat een uitvaartcentrum precies allemaal doet. Iedereen is van harte welkom voor een rondleiding met een blik achter de schermen.”

Herdenkingsdiensten en nabestaandenzorg staan centraal

De rol van uitvaartcentra stopt niet na de uitvaart. Omdat Uitvaartcentrum DELA Dampoort herdenking heel belangrijk vindt, geven ze tijdens Open Bedrijvendag bezoekers de kans om ook hun overleden dierbaren te herdenken. Dat kan aan de hand van een herinneringsballon met een persoonlijke boodschap die bezoekers aan het uitvaartcentrum kunnen oplaten.

“Dit toont nogmaals de bredere rol aan die nabestaanden verwachten van ons uitvaartcentrum. Nabestaanden rekenen ook vaker op ons voor praktische hulp nadien. Speciaal opgeleide consulenten nabestaandenzorg helpen nabestaanden bij de praktische afhandeling van de administratieve rompslomp omtrent een overlijden. Zo verwittigen ze onder meer banken en energieleveranciers, maar helpen ze ook bij het opstarten van de voogdijprocedure, de belastingaangifte van de overledene, enz. Deze nabestaandenzorg wordt erg geapprecieerd door de nabestaanden”, aldus Wouter Van Soom.

Handige online platformen rondom rouwen en uitvaart

Meer en meer mensen zoeken online antwoorden op hun vragen omtrent rouwen en uitvaart. Onderstaande websites helpen hen graag verder:

www.beforeyougo.be

Dit informatieplatform geeft inspiratie en praktische informatie bij een persoonlijke uitvaart. Daarnaast zijn er enkele uitgebreide dossiers over successie, euthanasie, crematie en wilsverklaring en vinden bezoekers er heel wat uitvaartgerelateerde nieuwsberichten.

www.safeinheaven.be

Dit is een gratis digitale kluis waarin bezoekers hun paswoorden voor online profielen kunnen bewaren, belangrijke documenten zoals een testament of laatste wilsbeschikking kunnen opslaan of waarin ze persoonlijke foto’s of videoboodschappen kunnen achterlaten voor hun nabestaanden.

www.ingedachten.be

Via dit rouwplatform kunnen nabestaanden een persoonlijke boodschap achterlaten op het rouwregister van de overledene, een virtueel kaarsje branden of een privé-condoleancekaart sturen.

Praktische informatie

Uitvaartcentrum DELA Dampoort biedt een blik achter de schermen tijdens Open Bedrijvendag, zondag 5 oktober 2014, vrije ingang tussen 10u en 17u.

Adres: Land van Waaslaan 4 in Gent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here