Belgische man kiest reisbestemming

gokaartBelgische man kiest reisbestemming. GoEuro onderzoekt gedrag van Europese koppels op vakantie. Maar liefst 68% van alle vakantiegangers zijn koppels. En dus wou GoEuro, het gratis online vergelijkingsplatform voor reizen per vliegtuig, trein en bus tussen Europese steden en dorpen, wel eens weten hoe zo’n vakantie met z’n tweetjes verloopt. Wie beslist over de bestemming, bijvoorbeeld? Of wat veroorzaakt zoal spanningen tijdens de vakantie? In België blijken vooral mannen (37%) te kiezen waar de reis naartoe gaat. En de voornaamste bron van onenigheid is met stip het zoeken van de weg. Hoe zit het in de rest van Europa? De resultaten zijn op z’n minst verrassend!

GoEuro ondervroeg koppels in tien Europese landen over het hoe en het wat van hun vakantie. En wat blijkt? In België kiezen vooral mannen (37% tegenover 29% vrouwen) de reisbestemming. Ruim een koppel op drie (34%) beslist daar samen over. Daarmee zijn Belgische koppels het op één na meest democratisch als het op vakantieplanning aankomt. Nederland staat op kop, met 58% van de koppels die samen beslist waar de vakantie naartoe gaat. Aan het andere uiteinde van de lijst bengelen de Fransen. Daar bepaalt amper 17% van de koppels samen hun bestemming. In meer dan vier op de tien gevallen (43%) is dat in Frankrijk trouwens de man. En nog opvallend: Portugal is het land waar de vrouw het het vaakst voor het zeggen heeft (43%)!

Kibbelen over de juiste weg

Samen op vakantie gaan, is vaak ook voer voor discussies. Uit de enquête van GoEuro blijkt dat Belgische koppels vooral kibbelen over het zoeken van de weg (38,9%). Dat is in heel Europa trouwens de meest voorkomende bron van ergernis. Maar Belgen hebben op vakantie ook discussies over hoeveel geld ze uitgeven (30,6%), waar ze eten (19,4%), over werken tijdens de vakantie (11,1%), over de kinderen (11,10%) en over dingen vergeten (5,6%). En ook hier scoren onze noorderburen het best. Nederlandse koppels geven immers aan het minst ruzie te maken op vakantie. Tot slot nog een ander verrassend resultaat: bij Spaanse koppels gaan zowat alle discussies over… wat ze vergeten zijn in hun bagage!

De volledige resultaten zijn beschikbaar op: http://www.goeuro.be/koppels-reis-poll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here