6056 lopers en wandelaars vragen aandacht voor borstkanker

think pinkIn het zonovergoten Antwerpen was er afgelopen zondag een recordopkomst voor de zesde editie van de Race for The Cure Antwerpen. Net zoals in Frankfurt, San Francisco, Athene en Bologna werd 3 km gewandeld of 6 km gelopen om de strijd tegen borstkanker onder de aandacht te brengen.

Organisator Think-Pink wil hiermee alle lotgenoten steunen die strijden tegen de ziekte maar ook diegenen herdenken die de strijd verloren. Bij de start werden 230 ballonnen opgelaten. Dit komt overeen met het aantal vrouwen dat de afgelopen maand september in ons land stierf aan borstkanker. The Race for The Cure gaat gedurende het jaar wereldwijd in zo’n 140 steden van start en is daarmee het grootste evenement voor het goede doel wereldwijd.

In België is er jaarlijks naast Antwerpen ook een Race in Brussel en Namen.

Zestig mensen lieten minstens 20 cm van hun haar knippen voor Geef om Haar en 1500 mensen namen ’s middags deel aan een gezonde bio-brunch op de gedempte Zuiderdokken. “Zoveel mensen samen brengen voor één gemeenschappelijk doel is fantastisch. Het betekent een enorme steun voor alle families die hierbij betrokken zijn. En bovendien verzamelden we zo’n 30.000 euro aan fondsen voor tal van projecten in ziekenhuizen en voor steun aan patiënten” aldus Think-Pink voorzitster Heidi Vansevenant.

Volgend jaar is er een nieuwe editie van de Race for The Cure in Antwerpen op zondag 27 september. Think-Pink wil dan het bedrijfsleven en de stad Antwerpen uitdagen om er het grootste evenement ooit in België voor het goede doel van te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here