Dag van Dilbekenaar alweer schot in de roos

Dag van Dilbekenaar alweer schot in de roos!. De tweede editie van ” De dag van de Dilbekenaar” was alweer een schot in de roos.Mede door het zachte weer, kon men op en om de Westrandkouter (Pattatenveld) over de koppen lopen. Met het nieuwe evenement, dat sinds verleden jaar zijn oorsprong vond, wil het gemeentebestuur nieuwe Dilbekenaren welkom heten. Alle Dilbekenaren krijgen op deze manier de kans om eens samen te zitten en met de bestuursleden een praatje te slaan.

P1020193Ook dit jaar stond er heel wat animatie op het programma. Het gemeentebestuur wou in de eerste plaats het gebruik van de fiets stimuleren. Wie met de fiets kwam, kreeg een geschenkje. Fietsen werden ter plaatse gratis gegraveerd, alhoewel, daar liep het wel een beetje verkeerd. Door het grote succes waren er na een paar uren al geen aanvraagformulieren meer te beschikking. Menige Dilbekenaars moesten dan ook zonder gegraveerde fiets terugkeren. Ook het “fietsorkest” was een heuse attractie.
P1020196
In samenwerking met “Fietspunt en Repair Café” werden er ook fietsen hersteld.
Voorts was er een wedstrijd” fietsen op rollen”, een behendigheidsparcours met gekke fietsen, en een workshop “pimp je fiets”. Ook de elektrische fiets kon worden uitgetest en daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt.

Tevens was de federale politie aanwezig met een infostand en een kantelwagen. Dit is een speciale wagen die ronddraait, met de bedoeling zo het gevoel te krijgen dat men met zijn wagen over de kop gaat. We leerden ook dat een klein flesje water van 25 cl plots een projectiel van 8 kg kan worden bij een aanrijding aan 50km/u . Dus één goede raad, zelfs zo een klein flesje water hoort thuis in de kofferruimte.
P1020189
Naast de politie stond het Rode Kruis Vlaanderen met een info-/hulppost. Ook al blijven deze mensen steeds op de achtergrond, hun aanwezigheid is zeker geen overbodige luxe. Een ongeval zit soms in een klein hoekje en met deskundige hulp kan heel wat leed ter plaatse reeds gelenigd worden.
P1020192
De brandweerwagen, die iets verderop te bezichtigen viel, deed ook menig kinderhart sneller kloppen en velen waanden zich al een heuse brandweerman/-vrouw. Omstreeks 18u zat deze editie van ”De dag van de Dilbekenaar” erop en keerde iedereen moe, maar tevreden naar huis terug.
P1020201

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here