Filip Turtelboom viert 15 jaar popmuzikant

flippersFilip Turtelboom viert JUBILEUM 15 jaar popmuzikant. In 1999 startte Filip als zelfstandig freelance allround popmuzikant/multi instrumentalist in bijberoep. Hij bespeeld de instrumenten : gitaar, piano, keyboard, drums, djembé, percussie en basgitaar. Deed showbizzervaring op bij een aantal bv artiesten ter vervanging…

Gedurende die periode werd hij laureaat van een aantal muziekwedstrijden waaronder : een zomerhittrofee, werd tweede in Schotland voor “The summerhit” won de “beiaardcompositiedstrijd”, werd Federaal en Oostvlaams “djembésolist”, won de liedtekstwedstrijd op de “Nekka Nachtwedstrijd” en werd laureaat bij de geselecteerde “Europese MusMafestival compositiewedstrijd.”

Filip componeerde in die vijftien jaar een 360 tal liedjes, instrumentale en educatieve muziek. Onder pseudoniem schreef hij liedjes voor (bekende) artiesten in België en Nederland. Een aantal liedjes werden ook vertaald in het Engels. Zijn instrumentale muziek werd gebruikt voor : muziektheater, poëzie avonden en synchronisatie. In 2004 componeerde hij zijn eerste educatieve uitgave voor djembé en het werd een bestseller.

Hij startte zijn alternatieve professionele popmuziekschool “Flipper’s Muziekatelier” en kon algauw rekenen op heel wat cursisten.

Trad op als solo artiest en gaf tal van workshops voor bedrijven, scholen en instellingen.

Hij lanceerde zijn erkende muziekuitgeverij en boekingskantoor.

Ondanks alle goede zorgen van tal van beleidsmensen en instellingen, besefte Filip Turtelboom dat er toch nog heel wat nood is aan sociaal engagement voor wat betreft het : artiestenstatuut, de auteursrechten en de nevenrechten. Samen in een “gemeenschappelijke solidariteit” opkomen voor het recht om “als artiest te mogen leven van uw werk” het is op zich al geen “koud kunstje!” in een “supersnelle perstatiemaatschappij”…

Voor alle info : www.flippersmusic.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here