Dodge Nitro: SUV-concept

Met de conceptcar Nitro toont Dodge ons voor het eerst zijn visie op het middenklasse-SUV-segment. De voorpartij van de auto pronkt met zijn radiatorrooster met een verchroomd kruis, een Dodge-signatuur, met aan weerszijden heldere, rechthoekige koplampen. De forse motorkap, die rechtstreeks in het verlengde van de voorpartij ligt, neemt er het karakter en de dynamiek van over.

Het dashboard bestaat uit drie modules. Vier witte wijzerplaten met rode wijzers en elektroluminescente verlichting worden versierd met zilverkleurige stroken. De middenconsole in gesatineerd zilver herbergt een GPS-systeem met dvd-lezer en een vast zeven duims LCD-scherm. Ook de bedieningsknoppen, de versnellingspook-knop, de deurgrepen, de tellers, de luidsprekers en de zijdelingse handgrepen zijn in gesatineerd zilver. De zorg voor detail gaat tot de pedalen, die van geborsteld aluminium zijn, gesierd met zwarte antisliprubbers.

Het concept Dodge Nitro haalt sommige van zijn bestanddelen uit de organenbank van de Chrysler-groep, zoals de V6 SOHC-motor van 3,7 liter, die een vermogen van 210 pk (157 kW) bij 5 200 t/min en een koppel van 319 Nm bij 4000 t/min ontwikkelt, de 42RLE-viertrapsautomaat en de onafhankelijke SLA-voorwiel- en vijfarmige achterwielophanging. Hij is voorzien van een permanente vierwielaandrijving en weegt 1 867 kg. De Nitro heeft een topsnelheid van 175 km/u, een sprinttijd op de 400 m vanuit stilstand in 16.9 seconden en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 9.6 seconden.

In samenwerking met http://www.auto-test.be
[img]www.belg.be/ws/voertuigen/dodgegr.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here