Gent schrapt allochtonen niet alleen uit het woordenboek

gentGent schrapt allochtonen niet alleen uit het woordenboek zegt Siegfried Bracke

“In het dienstencentrum Zuid – het grootste van de stad – hangen er grote banners waarbij Gent (terecht !) wordt aangeprezen als woonstad. Niets aan de hand, ware het niet dat op die posters alleen blanke middenklasse-mensen te vinden zijn. Het lijkt wel alsof het Gentse stadsbestuur na het woord ‘allochtoon’ nu ook het beeld heeft geschrapt. De Gentenaars die worden getoond heten Jeanneke en Luc, Jeroen, Stella, Rita of Caroline. Geen Ahmed, Fatma, Mo.

Dat is hoogst verwonderlijk voor een stadsbestuur dat nauwelijks één zin produceert zonder dat woorden als kansengroepen of etnisch-culturele minderheden daarin te vinden zijn. De Gentse coalitie, gedomineerd door rood-groen, gaat er prat op een linkse, progressieve stad te organiseren in een (sic) ‘rechts Vlaanderen’. In het drukst bezochte dienstencentrum van de stad – waar de diversiteit van de Gentse bevolking elke dag blijkt – is alvast de communicatie alles behalve divers.

Er zijn stadsbesturen in Vlaanderen die dat soort fouten eerder ook al hebben gemaakt. Die hebben zich daarvoor verontschuldigd…”

N-VA-fractieleider Siegfried Bracke gaat een en ander aankaarten in de gemeenteraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here