Van grond tot mond

Eten AntwerpenVan ‘grond tot mond’ is voor de gastronomische school Ter Groene Poorte in Brugge meer dan een slogan. Om haar leerlingen nog meer productkennis bij te brengen komt het tot een langdurige samenwerking met het Vrij Land- en Tuinbouwinstituut in Torhout. Door deze samenwerking wordt de opleiding van de leerlingen in beide gerenommeerde instituten nog completer. Of anders gezegd: ‘van grond tot mond’ in de praktijk.

Het uitwisselingsprogramma is heel praktisch ingevuld. ‘De leerlingen van TGP moeten weten welke producten er bestaan en hoe ze worden geteeld en de leerlingen van het VLTI moeten weten hoe hun groenten en hun runds- en varkensvlees worden verwerkt’, klinkt het eensgezind en overtuigend bij beide directies, dhr. Van Loocke en mevr. Quaghebeur. Het project spitst zich toe op de leerlingen van het vierde jaar.

Dit alles kadert in de ruimere visie van zowel Ter Groene Poorte als van het VLTI. Steeds meer streeft Ter Groene Poorte ernaar haar leerlingen een complete gastronomische opleiding aan te bieden. Intern door de voedingsberoepen te laten toegroeien naar elkaar, nu ook extern door de samenwerking met een landbouwschool. Door het grote succes van de samenwerking van vorig jaar, wordt die uitwisseling ook dit schooljaar verder gezet. Leerlingen van TGP worden ingezet in de serres en de hoeve van het VLTI. Leerlingen van het VLTI proeven in TGP van hun gekweekte groenten en van verschillende vleessoorten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here