Catawiki haalt 10 miljoen op bij Facebook-investeerder

catawikiCatawiki haalt 10 miljoen op bij Facebook-investeerder. Accel Partners doet eerste investering in Benelux

Amsterdam, 25 september 2014 – Catawiki, het snelst groeiende online veilinghuis van Europa, kondigt vandaag een investering van 10 miljoen euro aan door de bekende Amerikaanse venture capital onderneming Accel Partners. De Nederlanders Arthur Kosten, voormalige CMO van Booking.com, en Willem Sijtfhoff, media- en internetondernemer nemen ook deel aan deze ronde. Net als de in Berlijn gevestigde investeerder Project A Ventures. Accel Partners investeerde als eerste een groot bedrag (100 miljoen) in Facebook en is de grootste investeerder in bedrijven als Spotify en Dropbox. De investering in Catawiki is de eerste van Accel Partners in de Benelux.

Professionele veilingmeesters
Catawiki, een wereldwijd online veilinghuis waar kopers en verkopers van bijzondere objecten en collectables op een unieke manier bij elkaar worden gebracht, is in 2008 opgericht als een community voor verzamelaars. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Assen in Nederland, onderscheidt zich door het gebruik van 42 gespecialiseerde veilingmeesters. Zij begeleiden de wekelijkse veilingen en bewaken de authenticiteit van de geveilde objecten.

De veilingsite Catawiki heeft 3 miljoen unieke bezoekers per maand en biedt wekelijkse veilingen in 35 gewilde veilingcategorieën, variërend van boeken, postzegels, modeltreinen en oldtimers tot bijzondere wijn, sieraden en kunst. Deze week werden bijvoorbeeld de eerste editie van Kuifjes stripboeken, Rembrandt etsen, fossielen van dinosauriërs en een Jaguar E-type sportauto geveild. Alle wekelijkse veilingen op Catawiki starten op vrijdagmiddag en hebben een startprijs van 1 euro.

Verdere uitbreiding in Europa
Op dit moment is Catawiki actief in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf zal de investering gebruiken om uit te breiden in Europa, het aantal specialistische veilingcategorieën te vergroten en het online marketing team te versterken.

Catawiki is opgericht door René Schoenmakers en Marco Jansen. “Potentiële kopers dieunieke en bijzondere objecten zoeken hebben moeite om online een betrouwbare plek te vinden. Veilingexpertise staat centraal binnen Catawiki en heeft bewezen succesvol te zijn. Wereldwijd trekt dit kopers aan die op zoek zijn naar onze gespecialiseerde veilingen. Deze investering brengt ons dichter bij ons doel om de wereldwijde plek voor unieke objecten te zijn”, aldus Schoenmakers.
Het bedrijf, gevestigd in Assen en Amsterdam in Nederland, bestaat uit 70 werknemers en heeft momenteel 65 vacatures uitstaan.

Eerste Benelux investering Accel Partners
Accel Partners heeft een stevig track record van samenwerkingen met uitstekende ondernemers en managementteams om succesvolle bedrijven op te bouwen. Het bedrijf heeft samen met ondernemers meer dan 300 succesvolle bedrijven opgebouwd, waaronder Facebook, Spotify en Dropbox. Catawiki is de eerste investering in de Benelux van het bedrijf.

Michiel Kotting partner bij Accel Partners, zegt; “Wij zijn onder de indruk van Catawiki ’s innovatieve bedrijfsmodel en de solide uitvoering. Zij hebben het proces voor de koper en verkoper geoptimaliseerd en hebben de professionele veilingmeester naadloos aan het proces toegevoegd. Het Catawiki team is zeer gepassioneerd over het onderwerp. Dit zagen wij ook toen wij investeerden in het Etsy team en hun passie is een belangrijke factor voor hun succes geweest. Wij kijken er naar uit om samen met Catawiki verder te werken aan hun snelle expansie.”

Arthur Kosten, voormalige CMO van Booking.com, zegt: “Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van de board van Catawiki en bij te dragen aan de verdere internationale groei. Het doet mij erg denken aan Booking.com. Beide bedrijven zijn gefocust op de consumentenmarkt en brengen vraag en aanbod uit de gehele wereld samen. Daarbij hebben zij een sterke drive om hun gebruikers een zo goed mogelijke ervaring te bieden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here