3de jobbeurs in Eke-Nazareth

job3de jobbeurs in Eke-Nazareth

Econa vzw, het economische samenwerkingsverband tussen de gemeente Nazareth, Unizo en de bedrijvenzones Eke en De Prijkels, organiseert op vrijdag 3 oktober van 14u tot 18u opnieuw een jobbeurs in het CC De Brouwerij – Stationsstraat 3 B te Eke-Nazareth.

Economisch knooppunt

Nazareth is – naast Aalter, Kluisbergen, Maldegem en Zele – erkend als economisch knooppunt in Oost-Vlaanderen. Economische knooppunten zijn gebieden met een hoog aandeel aan werkgelegenheid. De jobratio in Nazareth bedroeg in 2010 108,4. Concreet betekent dit dat er 8,6% meer jobs zijn dan dat er beroepsactieve bevolking is (20-64 jaar). Dit is een stijging met 1,8% sinds 2006 ondanks de financieel-economische crisis. In 2010 ging 80,58% van de beroepsactieve mannen werken en 73,64% van de beroepsactieve vrouwen. Met meer dan 75% beroepsactieve bevolking, haalt Nazareth probleemloos de Europese tewerkstellingsnorm van 75% tegen 2020 als de arbeidsmarkt gunstig blijf evolueren. De werkloosheidsgraad ligt in Nazareth op slechts 3,62% bij de beroepsactieve bevolking wat laag is. De grootste groep niet-werkende werkzoekenden zijn laaggeschoolde tot midden geschoolde inwoners (2011). Op basis van leeftijd zien we dat de grootste groep niet-werkende werkzoekenden tussen 25 en 49 jaar is.

Bedrijvenzones

Nazareth is economisch dus een bijzonder aantrekkelijke gemeente ondermeer door de 3 bedrijvenzones en de gunstige ligging (nabijheid E17, N60 en E40).

De bedrijvenzone De Prijkels zal tijdens de lopende legislatuur op het grondgebied uitgebreid worden met ongeveer 45ha. Deze ontwikkeling voorziet een extra tewerkstelling van ongeveer 900 personen.

Jobbeurs

Op de 2de jobbeurs van mei 2014 verwelkomden wij een 300-tal werkzoekenden. Zij konden solliciteren bij 20 aanwezige bedrijven die een 60-tal vacatures voorstelden.

Ook de jobbeurs van 3 oktober wordt georganiseerd in samenwerking met de VDAB en de SERR die mee helpen om de juiste werkzoekenden toe te leiden naar de juiste vacatures.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here