Night of the Proms verrassend jonge affiche

promsNight of the Proms trekt volop de kaart van de verjonging met een verrassend jonge affiche

Met de unieke mix van klassiek en pop zorgt Night of the Proms vanaf 7 november weer voor een groot feest voor vele duizenden muziekliefhebbers in het Antwerpse Sportpaleis. Speciaal voor de 30ste editie hebben de organisatoren een verrassend jonge affiche samengesteld. Het Night of the Proms-orkest Il Novecento o.l.v. Robert Groslot en het koor Fine Fleur begeleiden dit jaar de wereldsterren CeeLo Green, Sam Sparro, Hooverphonic, accordeoniste Ksenija Sidorova en vaste waarde John Miles.

Al sinds 1985 staat Night of the Proms met zijn unieke mix van klassiek en pop synoniem voor avonden vol ambiance, hits en adembenemende acts van ‘s werelds grootste sterren en Belgiës meest veelzijdige orkest. Dit jaar hebben de organisatoren kosten noch moeite gespaard om van de 30ste editie een extra swingende jaargang te maken, met een frisse affiche die misschien wel de jongste ooit is.

Met vijfvoudig Grammywinnaar CeeLo Green strikt Night of the Proms een Amerikaanse hiphop- en soulsensatie zonder weerga. Mee dankzij zijn herkenbare soulstem steekt deze hitmachine, bekend van wereldsuccessen als ‘Crazy’ en ‘Forget You’, catchy songs in een wel heel feestelijk jasje. Ook Sam ‘Zet die ploat af’ Sparro is geen onbekende in de internationale muziekscene. Zijn hit ‘Happiness’ veroverde in geen tijd de nummer 1-positie in België en werd het perfecte visitekaartje van de Australische zanger, die er moeiteloos in slaagt om elk optreden in een dansfeest om te toveren. De Belgische wereldgroep Hooverphonic is dan weer dé droomact van eigen bodem voor deze feestelijke Promseditie. Hun recente triomftocht ‘With Orchestra’ langsheen talloze uitverkochte zalen maakt duidelijk: Hooverphonic en Night of the Proms wordt een ‘marriage made in heaven’!

Tussen het hitgeweld van deze klasbakken zal de getalenteerde Ksenija Sidorova zeker haar mannetje staan. Deze van oorsprong Letse jongedame pakt moeiteloos concertzalen over heel Europa in en verbaast door op virtuoze manier haar favoriete werken te spelen op… het accordeon. Robert Groslot loodst het meest flexibele en meest swingende symfonische orkest ter wereld door 300 jaar populaire muziek. En John Miles vertolkt, terwijl vele duizenden met hem meezingen, waar het bij Night of the Proms om draait: onze liefde voor de muziek van alle tijden.

De dertigste editie van Night of the Proms wordt met deze straffe artiesten een feest vol ontdekkingen voor jong en oud en een nieuwe onvergetelijke ervaring om met familieleden, buren, vrienden en collega’s te beleven. “Bovendien doet het traditionele promslampje na een jaartje afwezigheid terug zijn intrede”, aldus de organisatoren. Een reden te meer om erbij te zijn op deze sfeervolle muziekavond. Snel reserveren is de boodschap voor wie dat nog niet heeft gedaan.

Night of the Proms 2014, in het Antwerpse Sportpaleis op vrijdag 7, zaterdag 8, donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 november om 20.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here