Kom op tegen kanker plantjesverkoop in Dilbeek.

P1020078
Afgelopen weekend was het weer overal ten lande verzamelen geblazen voor de verkoop van de kom op tegen kanker plantjes (Azalea’s). Vele vrijwilligers stonden weer paraat om deze planten aan de man/vrouw te brengen. Ook zo in Dilbeek stonden onze vrijwilligers geheel belangeloos op verschillende locaties te verkopen.

Op de jaarmarkt in Schepdaal waren ze ook present en verkochten de plantjes als “zoete broodjes”. Een van de vrijwilligers verwoordde het zo:” Met deze plantjesverkoop brengen we licht en hoop in het leven van kankerpatiënten en hun omgeving. De besteding van de middelen gaat naar verschillende doelen : kinderen en kanker, alleenstaande kankerpatiënten en hun noden, wetenschappelijk onderzoek, preventie, lotgenotengroep, psychosociale ondersteuning,…

De plantjesverkoop was dit jaar mogelijk dankzij de hulp van de vele Dilbeekse vrijwilligers en uiteraard met de ondersteuning van de welzijnsraad. Nieuw dit jaar was dat ook de acteurs van thuis hun duit in het zakje deden door mee gaan te verkopen met de vele vrijwilligers overal in de verschillende Provincies.

Onze Dilbeekse vrijwilligers kregen aan de Delhaize te Groot-Bijgaarden de hulp van Monika Van Lierde (in de reeks dr. Ann). En het moet gezegd ze stond haar mannetje en vele plantjes gingen mede dank zijn haar over de toonbank. Maar ook de fans van Thuis waren in hun nopjes want zij konden de actrice nu eens in levende lijve bewonderen, een praatje maken en zelfs samen op de foto.
Zo ook Cliff De Backer zoon van plaatselijk politicus Luc. Hij had zijn vader kunnen overhalen om de wekelijkse aankopen wat later te plannen dan normaal. Dat om er er zeker van te zijn dat hij de actrice waar hij hevig fan van is (trouwens van iedereen uit de reeks) persoonlijk te kunnen ontmoeten. En Cliff zijn droom ging in vervulling niet alleen kreeg hij van Monika een ferme knuffel, hij mocht er zelfs mee op de foto. Voor hem kon de dag al zeker niet meer stuk (zie foto’s).kotk 014
P1020079

In ieder geval de Dilbeekse vrijwilligers hebben het fantastisch gedaan want zij hebben al hun geleverde plantjes met gemak verkocht. Om nog even verder te gaan over deze problematiek op 7 oktober start een praatgroep voor mensen die geconfronteerd zijn met kanker. In de Onco Babbelgroep kunnen lotgenoten elkaar ontmoeten voor een gezellige babbel, gekoppeld aan infomomenten. De leden van de groep willen kanker bespreekbaar maken voor wie er door getroffen wordt, of er van dichtbij mee te maken krijgt. Zeker een aanrader!
onco babbelgroep

STARTMOMENT: DINSDAG 7 OKTOBER 2014 OM 19U
GEZONDE VOEDING BIJ KANKERPATIËNTEN
ADRES: Collegium ‘Egidiuszaal’, Brusselstraat 253, 1702 Groot‐Bijgaarden
SPREKER: Katrien Vandenbroucke, diëtiste

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here