Gentbrugge – 250 burgemeesters leggen eerste steen

school

schoolGentbrugge – 250 burgemeesters leggen eerste steen. Het betreft de bouw van een school voor buitengewoon lager onderwijs Sint-Gregorius

In samenwerking met Scholen van Morgen bouwt de lagere school voor buitengewoon onderwijs (BuBaO) Sint-Gregorius een gloednieuw gebouw van ruim 1.800 vierkante meter. De eerstesteenlegging is op donderdag 25 september. De leerlingen willen u graag tonen dat wat ze in hun mars hebben, buitengewoon is. Daarom nemen ze die dag de leiding van de school over. Van ontvangst, over speech tot receptie: alles wordt door hen georganiseerd en in goede banen geleid. Zij zijn die dag gastheer, directeur én burgemeester.

De nieuwbouw, met veilige, milieuvriendelijke klassen, zal ervoor zorgen dat de kinderen zich ten volle kunnen ontplooien. Het gebouw is ontworpen met aandacht voor de specifieke noden en veiligheid voor kinderen met een beperking (leerlingen met een leerstoornis, leerlingen met een autismespectrumstoornis, leerlingen met een gedrags- en emotionele stoornis). Naast 20 klaslokalen zijn er ook therapielokalen voorzien en ruimtes
voor ICT, schakelwerking en administratie. De aangepaste speelplaats met overdekking van 1.250 vierkante meter laat de kinderen ruimte om te spelen en/of tot rust te komen in een stille hoek. Er wordt ook een fietsenstalling van 70 vierkante meter gerealiseerd en een parking van 1.000 vierkante meter.

“Kwaliteitsvol onderwijs vraagt om een uitdagende, veilige leeromgeving waar leerlingen alle kansen krijgen om hun talenten te ontwikkelen. En dat willen we verder gestalte geven”, zegt directrice Nadine Van de Sompel. “We zijn ervan overtuigd dat het succes van kwaliteitsvol onderwijs wordt bepaald door de relatie leerlingleerkracht, de deskundigheid en de gedrevenheid van de leerkrachten, de therapeutische ondersteuning. Een moderne infrastructuur kan hierbij heel sterk faciliterend werken en tevens bijdragen tot een goed imago en aantrekkingskracht van een school”, zegt Raf De Rycke, voorzitter van de raad van bestuur van vzw Provincialaat der Broeders van Liefde, de inrichtende macht.

Voor Broeders van Liefde lopen momenteel 7 bouwprojecten met Scholen van Morgen. Het Sint-Eduardusinstituut in Merksem en het Emmausinstituut in Aalter hebben hun eerstesteenlegging al achter de rug. Na BuBaO Sint-Gregorius in Gentbrugge volgen nog de lagere school Sint-Paulus in Sint-Denijs-Westrem, Viso Cor Mariae in Brakel, Visitatie in Mariakerke en Kristus Koning in Brecht).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here