Miguel Angel JimEnez doet ook mee in Knokke

©Philippe Gaudy - Kings of Golf by Optima 2013
©Philippe Gaudy - Kings of Golf by Optima 2013

©Philippe Gaudy - Kings of Golf by Optima 2013
©Philippe Gaudy – Kings of Golf by Optima 2013
Miguel Ángel Jiménez doet ook mee in Knokke!

De European Tour legende neemt samen met Nicolas Colsaerts, José Maria Olazábal en Sam Torrance deel aan het exhibitie-toernooi in Knokke-Heist

De tweede editie van Kings of Golf by Optima ontvangt dit jaar de ster van het Belgische golf, Nicolas Colsaerts. Nauwelijks een week na de Ryder Cup is hij er samen met drie vice-captains te gast. Op zondag 5 oktober nemen de Spanjaarden Miguel Ángel Jiménez en José Maria Olazábal, de Schot Sam Torrance en Belgische trots Nicolas Colsaerts het in de Royal Zoute Golf Club op een parcours van 10 holes tegen elkaar op voor het goede doel.

Miguel Ángel Jiménez (50) is een golflegende die bekend staat om zijn charismatische persoonlijkheid. Hij had al heel wat titels achter zijn naam staan toen hij recent nog de Open de España 2014 op zijn naam schreef. Zo werd hij op de koop toe de oudste speler ooit om een wedstrijd uit de European Tour te winnen. Zijn eerste overwinning in die European Tour behaalde hij trouwens in de Royal Zoute Golf Club: de Piaget Belgian Open in 1992.

Net als zijn landgenoot José Maria Olazábal neemt de Spaanse golfer voor het eerst deel aan Kings of Golf by Optima, maar hij kent de baan van het Royal Zoute wel degelijk. « Ik kijk ernaar uit om naar de Royal Zoute Golf Club terug te komen. Niet alleen omdat ik hier mijn eerste toernooi ooit in het circuit heb gewonnen, maar ook omdat het een van de mooiste linksbanen van Europa is », vertelt Miguel Ángel Jiménez.

Nicolas Colsaerts gaat dus de confrontatie aan met drie vice-captains van de Ryder Cup. Alle drie zijn ze hem verre van onbekend. Met José Maria Olazábal en Miguel Ángel Jiménez won hij in 2012 al de Ryder Cup. Sam Torrance tekende dan weer bij de vorige editie van Kings of Golf by Optima al present. « Ik ben blij en vereerd dat deze grote namen uit de golfsport op onze uitnodiging zijn ingegaan. Ik hoop dat het Belgische publiek massaal opdaagt om dit uniek spektakel te aanschouwen », aldus Nicolas Colsaerts.

Tornooi voor het goede doel

Het evenement start om 14 uur met een live clinic bij de eerste hole. Daar zullen de vier spelers hun golftalent demonstreren aan het publiek.

De wedstrijd zelf begint om 14.45 uur. De spelformule van Kings of Golf by Optima is een ‘Charity Skins Game’ waarbij de spelers een parcours van tien holes zullen afwerken. Aan elke hole is een bedrag van 1.000 euro verbonden dat de winnaar opstrijkt voor zijn goed doel. De namen van de organisaties waarvoor de spelers het zullen opnemen, zijn Missing Children Europe, Muco, Belgian Kid’s Fund en Jeronimo.

Tickets voor Kings of Golf by Optima zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de website www.kingsofgolf.be. De prijs voor een ticket bedraagt 35 euro voor volwassenen en 20 euro voor kinderen jonger dan 16 jaar. Meer informatie over dit exhibitie-toernooi is eveneens op de site terug te vinden of op de Facebook-pagina « Kings of Golf ».

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here