Noodhulpsubsidie voor de bestrijding van ebola-epidemie

ebolaMinister-president Geert Bourgeois kent 250 000 euro noodhulpsubsidie toe aan Artsen zonder Grenzen voor de bestrijding van de ebola-epidemie in Liberia

Minister-president Geert Bourgeois, tevens bevoegd voor Buitenlands Beleid, maakt een noodhulpsubsidie vrij van 250 000 euro voor Artsen zonder Grenzen ter bestrijding van de ebola-epidemie in Liberia.

Begin 2014 brak een ebola-epidemie uit in Guinee, maar die bereikte al snel ook andere West-Afrikaanse landen zoals Sierra Leone, Nigeria en Liberia. Op 26 augustus telde de Wereldgezondheidsorganisatie 3069 besmettingen. Meer dan 1500 mensen zijn ondertussen aan ebola overleden. De ziekte dreigt ook de regio van West-Afrika economisch te ontwrichten.

Focus op de bescherming van gezondheidswerkers

Het noodhulpproject van Artsen zonder Grenzen, dat de Vlaamse Regering financieel steunt, wil de verdere verspreiding van ebola in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia tegengaan door gezondheidspromotie en de verdeling van beschermings- en ontsmettingskits.

Concreet houdt dit onder meer in dat in de Liberiaanse hoofdstad 50 000 beschermings- en ontsmettingskits zullen worden uitgedeeld. Hiermee kan 30% van de bevolking van Monrovia bereikt worden.

De noodhulp focust niet alleen op de slachtoffers en de familieleden van de ebola-epidemie, maar in de eerste plaats op de gezondheidswerkers. Artsen, verplegend personeel en andere vrijwilligers moeten werken in heel moeilijke omstandigheden en riskeren daarbij vaak hun eigen leven. Het is van cruciaal belang dat zij ook zichzelf kunnen beschermen om de ebola-epidemie in te dammen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here