SMI-TIS Aalst ten oorlog

smi ten oorlogIn 2009 en 2011 stuntte het Sint-Maarteninstituut van Aalst door het organiseren van twee fietsacties gekoppeld aan Music For Life. In 2009 fietsten de leerlingen en leraars van Aalst naar Gent in barre, winterse omstandigheden en gaven ze € 20.000 af op het ‘t Zuid ; in 2011 was de bestemming de Groenplaats in Antwerpen en hun cheque vermeldde € 22.000.

In 2014 organiseert het Sint-Maarteninstituut voor een derde maal een groots opgezette fietsactie. Deze keer echter is de tocht niet gekoppeld aan MFL. De drijfveer is 100 jaar W.O. I en dankbaarheid, respect, intense herinnering zijn de sleutelwoorden.

Op zaterdag 4 oktober 2014 fietsen ze vanuit Aalst met 100 personen (leerlingen, leerkrachten, directie) naar Ieper, waar we om 20.00u de Last Post zullen bijwonen en nadien een krans neerleggen. Dankzij de Last Post Association hoort deze kranslegging tot het officiële gedeelte van de plechtigheid die bewuste avond.

Het uitgestippelde traject loopt over een “geaccidenteerd parcours” met zeker op het einde enkele nijdige hellingen. Leerlingen en leerkrachten zullen in totaal 108 kilometer afleggen.

Op de start- en stopplaatsen zal er telkens een tekst voorgelezen worden door een leerling(e) van de school. Na het voorlezen zal er een kruisje neergelegd worden op deze locatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here