Biketour 2014 Dokters van de Wereld

Biketour 2014: Dokters van de Wereld: Brussel-Amsterdam-Brussel

dokters van de wereldOp donderdagmorgen 18 september vertrekken 109 fietsers voor de 4e editie van de Dokters van de Wereld Biketour. De deelnemers krijgen 4 dagen de tijd om richting Amsterdamse grachten én terug naar Brussel te fietsen om de finish te halen in het Koning Boudewijnstadium op de autoloze zondag van 21 september.

Elke deelnemer heeft zich geëngageerd om 1000 euro bijeen te zamelen. Op het eind van de rit zal het team samen 125.000 euro bijeen gefietst hebben. Hiervoor hebben de deelnemers de hulp ingeroepen van letterlijk duizenden sponsors. Sponsors die trouwens aanwezig zullen zijn om hun bevriende fietsheld of heldin te verwelkomen aan de finish in het Boudewijnstadium.

“Of ze nu het gewone of het XL-parcours hebben gekozen, elke deelnemer wordt gedreven door hetzelfde doel: het steunen van onze projecten voor vrouwen en kinderen: overal ter wereld, maar ook in België.” vertelt Michel Roland, voorzitter van Dokters van de Wereld én zelf ook deelnemer “Sommige deelnemers hebben hun hart verloren aan ons Brussels project dat gynaecologisch onderzoek mogelijk maakt voor dakloze vrouwen, anderen fietsen dan weer de kleren van hun lijf voor ons project dat anticonceptie financiert voor Congolese vrouwen die zelf willen beslissen wanneer ze aan kinderen beginnen.”

Het profiel van de deelnemers is heel divers: van de eeneiige “Cycling Twins”, een 71-jarige fietsidealist, tot en met een 9-koppig team chirurgen en artsen uit het Brussels Sint-Pieters hospitaal: allen zijn ze vastberaden de finish te halen op de autoloze zondag in Brussel.

AANKOMST: Omstreeks 17.00 in het Koning Boudewijnstadium te Brussel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here