Faroek start maandelijks opsporingsprogramma

Op 17 september 2014 start het nieuwe seizoen van Faroek, het maandelijks opsporingsprogramma van justitie- en misdaadverslaggever Faroek Özgünes.

faroek“Uit de statistieken van de politie blijkt dat dit programma zijn dienst bewijst“, zegt Faroek Özgünes. “In ruim 1 op de 4 opsporingsberichten, die we in het afgelopen seizoen ( 2013-2014) hebben verspreid, zijn nuttige tips binnengekomen. Vaak konden daders worden geïdentificeerd, opgepakt en soms al vervolgd. Allemaal dankzij de hulp van onze kijkers.” Faroek is het enige tv-programma in Vlaanderen dat zo uitgebreid aandacht besteedt aan opsporingen. “De camerabeelden worden almaar beter en scherper, maar natuurlijk moet er een programma zijn waarin die beelden aan bod kunnen komen. Met duiding en interviews.”, aldus Faroek.

Elke maand gaat het programma in samenwerking met de dienst Opsporingen van de Federale Politie, op zoek naar daders van misdrijven. “Maar we doen meer dan alleen daders opsporen. Zo blijft het programma bijvoorbeeld veel aandacht besteden aan nieuwe oplichtingsfenomenen. We leggen de methodes gedetailleerd uit en kunnen op die manier mensen ook waarschuwen. Want je kan tenslotte beter misdrijven voorkomen, dan ze te moeten oplossen”, besluit Faroek.

In het programma kunnen ook slachtoffers uitgebreid hun verhaal kwijt.

Faroek: start nieuw seizoen. woensdag 17 september 2014 om 22.45 en herhaling op zondag 21 september 2014 om 13.40

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here