Brandstichting in synagoge te Anderlecht

Didier Reynders veroordeelt de brandstichting in de synagoge in Anderlecht.

anderlechtVicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de brandstichting van gisteren in de synagoge in Anderlecht. Het gerechtelijk onderzoek moet de daders identificeren en de motieven voor de brandstichting vaststellen. Hoe dan ook, België tolereert geen antisemitisme in zijn midden. De Belgische overheid zal samen met het maatschappelijk middenveld de oorzaken en de uitingen van antisemitisme bestrijden. Jammer genoeg moet men erkennen dat antisemitisme vandaag een realiteit is en leeft.

In zijn buitenlands beleid wil België de strijd tegen het antisemitisme blijven voeren. Dit zowel binnen de Alliantie voor de Herinnering van de Holocaust, maar ook in verschillende internationale organisaties en door bilaterale diplomatieke betrekkingen.

Antisemitisme is net als andere vormen van racisme en haat een grote uitdaging voor onze samenleving. België en de internationale gemeenschap kunnen niet aanvaarden dat een cultuur zich ontwikkelt waar getolereerd wordt dat mensen een risico lopen op misdaden voor wie ze zijn en waarin ze geloven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here