Eerste medailles Special Olympics Europese uitgereikt

zwemmen olympicsEerste medailles van Special Olympics Europese Zomerspelen 2014 uitgereikt

Maandag 15 september, 2014 — De Special Olympics Europese Zomerspelen 2014 zijn aan hun tweede competitiedag toe en de eerste medailles zijn uitgereikt. Tim Shriver, voorzitter van de Special Olympics, overhandigde Ekatarina Kraeva uit Rusland de eerste gouden plak van het tornooi nadat ze de 400 meter vrije slag in het zwemmen had gewonnen. In diezelfde discipline werd de Belgische Mieke De Mot knap derde. Zij nam zo de eerste medaille voor België in ontvangst uit handen van Ludo Van Campenhout, Antwerps Schepen van Sport. Ook in het zwemmen bij de heren, het wielrennen en het bocce werden de eerste medailles uitgereikt.

De eerste finale van een tornooi is altijd iets speciaals. De Belgische Special Olympics ambassadrice Mieke De Mot slaagde er meteen in de eerste medaille voor ons land in de wacht te slepen in de 400 meter vrije slag. De Russische Ekatarina Kraeva tikte als eerste aan, voor de Britse Natalie Moon. Mieke De Mot werd knap derde. Omdat in deze finale verschillende categorieën atleten samen zwommen, kreeg Mieke een gouden medaille in haar eigen categorie. Nadien bleek ze behoorlijk onder de indruk van haar eigen prestatie. “Ik ben sprakeloos”, aldus de kersverse medaillewinnares.

Nog in het zwemmen behaalde even later bij de mannen Pieter Schram goud in de 50 meter vrije slag; Emiel Van Hoof sleepte het zilver in de wacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here