Sergio scoort eerste nr 1 hit in 27 jaar

sergioShowbeest Sergio scoort eerste nr 1 hit in 27 jaar met Nederlandstalige ballad ‘Alleen bij Jou’

Serge Jean Karel Quisquater, beter bekend als showbeest Sergio, heeft na een carrière van 27 jaar eindelijk zijn eerste nummer 1 hit te pakken! Niet met een uptempo Engelstalige song met stevige beats onder, maar met een ingetogen Nederlandstalige ballad. ‘Alleen bij jou’ is de titel van dit pakkende nummer en sinds deze week is het de nieuwe, en meteen ook allereerste nummer 1 van de net in het leven geroepen Vlaamse Ultratop 50! Met Touch Of Joy en Sergio & The Ladies was Sergio al een paar keer op een zucht van een nr.1 hit, maar nu is het dus, 27 jaar na de release van zijn eerste single ‘Het staat in de sterren geschreven’, eindelijk zover voor de rasentertainer.

Nederlandstalig repertoire

Van enig verlies van wilde haren mag er in die 27 jaar dan wel nog maar in beperkte mate sprake zijn, op muzikaal gebied kan vulkanische Sergio zijn lavastroom aan energie sinds 2013 alleszins perfect kanaliseren, en dat leidt tot prachtige Nederlandstalige nummers met een ongekende ingehouden kracht en emotie. Met de bloedmooie singles ‘Je eigen leven’ en ‘Ik kan niet zonder jou’ verbaasde hij vorig jaar reeds vriend en vijand en greep hij (spreekwoordelijk dan) vele mensen bij de keel, maar met zijn huidige single ‘Alleen bij jou’ treedt Sergio nu weer helemaal op het voorplan in de Vlaamse muziekwereld. De keuze voor het betere Nederlandstalige repertoire, blijkt dus een schot in de roos voor Sergio.

“Ik ben uiteraard heel blij met de nr.1, ik zou liegen moest ik zeggen dat het niet zo was, maar wat me vooral deugd doet, zijn de vele goede reacties die ik van zowel het publiek als radio- en televisiemakers ontvang”, zegt Sergio. “Met Touch Of Joy behaalden we met de singles ‘Enjoy’ en ‘Please don’t go’ ooit de 4de plaats in de Ultratop 50 en met Sergio & The Ladies stond ik ooit op #3 met ‘Sister’. Dat was weliswaar met Engelstalige songs, maar zo’n nr.1, de allereerste ook, in de net in het leven geroepen Vlaamse Ultratop 50, is ook best lekker (lacht). Ik breng op mijn optredens ook nog steeds met alle plezier en liefde de dance- en ambiancenummers, de mensen verwachten nu eenmaal dat ik het kot afbreek, maar voor mijn nieuwe liedjes kies ik zeer bewust voor het Nederlandstalige repertoire. Het sluit momenteel gewoon beter aan bij hoe ik mijn ontwikkeling als zanger zie. Ik kan niet anders dan Bart Herman ook even in de bloemetjes te zetten, want hij heeft ‘Alleen bij jou’ helemaal op mijn lijf geschreven, zoals enkel hij dat kan. Zelf ben ik geen woordkunstenaar, dus laat ik dat graag aan mensen over die er verstand van hebben hé”, aldus de immer bruisende Sergio.

De single ‘Alleen bij jou’ van Sergio is HIER te koop via iTunes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here