Dodelijk gif in de velden van Letterhoutem ?

bosDodelijk gif in de velden van Letterhoutem ? Tijdens een wandeling in de velden van Letterhoutem, is deze week een hond terug het slachtoffer geworden van wellicht rondgestrooid vergif. Dat blijkt uit een telefoon die BLID deze week kreeg van een eigenaar, die meldde dat zijn hond plots was gestorven na een wandeling, waarbij de muil van de hond schuim vertoonde.

Het is niet de eerste keer dat er problemen opduiken tijdens een wandeling met honden in de velden van Letterhoutem. In het verleden werd er al slachtafval besprenkeld vergif aangetroffen! Opmerkelijk is dat dit voorval gebeurd net voor de start van het jachtseizoen.

BLID heeft alvast de eigenaar aangeraden het kadaver van de 4 jarige de hond te laten onderzoeken op mogelijk sporen van vergif en ook de politie, alsook het gemeentebestuur in te lichten over het resultaat.

In de buurt waar de hond vermoedelijk met het gif zou in contact zijn gekomen, bevinden zich ook een chirolokaal en een speelplein en dit zou wel eens verkeerd kunnen aflopen voor kinderen.

Dirk Blanchart
Voorzitter BLID

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here