Schepdaal klaar voor drie dagen feest

Langzaam maar zeker maakt Schepdaal zich op voor drie dagen feest een traditie die jaren geleden ontstond (2008 om precies te zijn) door een groep jonge enthousiastelingen die de hoofden bij mekaar staken om de jaarlijkse bijna ter ziele gegane Schepdaalse Jaarmarkt terug leven in te blazen.

Het bleef niet alleen bij het heropleven van de Jaarmarkt nee ze gingen verder en maakten er een drie dagen durend feest van waarvan de Jaarmarkt maar één onderdeel is. Ondertussen is “Schepdaal Feest” uitgegroeid tot een heuse happening die in de wijde omtrek gekend is.

De afgelopen 7 jaar heeft Schepdaal Feest al meer dan 50 bekende artiesten naar Schepdaal gehaald zo onder meer;” Dirk Denoyelle, Sergio, Mama’s jasje, Paul Michiels, 2 Fabiola” om er maar een paar te noemen. Namen die steevast zorgen voor de nodige ambiance en gezelligheid en dat zal dit jaar niet anders zijn.

De vrijdag wordt er in de feesttent van wal gestoken met een heuse talentenjacht. Niet minder dan 10 kandidaten schreven zich in voor dit evenement zang, dans, piano zijn maar enkele acts die zullen te zien zijn. De organisatoren rekenen dan ook op een massale opkomst om het lokale talent te steunen, want de stem van het publiek zal medebepalend zijn om een winnaar aan te duiden. De avond zal afgesloten worden met DJ Sound Of The Basement die voor de nodige sfeer zal zorgen.

ondertussen loopt er gelijktijdig met deze talentenjacht een streetparty voor de jeugd. Daar geven respectievelijk Presidentz en dj Alvex afspraak van 21u tot 1u met hun hippe dansmuziek. Uiteraard kan men na 1u nog steeds terecht in de feesttent op het marktplein. Om alle bezoekers op een comfortabele manier te laten genieten en de kinderen in alle veiligheid in de feestzone te kunnen rondlopen is er een heuse Feeststraat ingericht en dit gedurende de drie dagen. deze loopt langs de E. Eylenboschstraat vanaf de Dreef tot de kerk en verbind het Schepdaal Feestcafé, alle randanimatie en kermisatracties met elkaar en deze zone is verkeersvrij.

Zaterdag is er dan de traditionele jaarmarkt met tal van activiteiten:”krijttekenen, hoog bezoek (letterlijk) door de steltenlopers van Merchtem, uiteraard marktkramers, paarden, koeien en andere dieren, kids fun dorp met grime en springkastelen, diverse standen van lokale verenigingen enz…Te veel om op te noemen. Ook de volkskunstgroep Arjaun uit Pamel zal ook van 11u tot 13u in de feestraat met hun muziek aanwezig zijn. Op de parking van Caerenberg kan je terecht voor “geef je koffer weg” een eigentijdse ruilbeurs.

In de feesttent kan je terecht vanaf 14u en krijg je als opwarmer de jeugdige Klimop DJ Robin, achtereenvolgens Bandits (jong geweld die vele meisjesharten sneller zal doen slaan) opnieuw DJ ROBIN, Wim Soutaer& Charel Van Domburg, sfeermaker Sam Goris, Corsari’s, Tracy lane en als afsluiter Studio Inrola.

Zondag hebben we de traditionele familiedag met vanaf 11u Vespatochten, kindermarkt en vanaf 14u in de feesttent achtereenvolgens optredens van Dirk Van Vooren & Patrick Onzia, Johnny Trash (bekend van Belgium’s Got Talent), Yves Segers en als traditionele afsluiter De Vetsband. Wie niet weet waarheen dit weekend is dit alvast een goeie tip. Voor programma en aanvangsuren verwijzen we U graag naar de webstek: www.schepdaalfeest.be waar alle nodige info voorhanden is. Wij zullen er zijn, U toch ook? Alvast tot in Schepdaal. P1010874

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here