B.U.B. eist eerlijke verkiezingen en meer mediatoegang

HANS VAN DE CAUTERB.U.B. eist eerlijke verkiezingen en meer mediatoegang via een persmededeling. Lees hier het volledig bericht. Wie dacht dat de B.U.B. na het tegenvallende resultaat van de verkiezingen van 25 mei 2014 beschaamd zou zijn, komt bedrogen uit. Na een grondige analyse kwam de partij tot de bevinding dat de belangrijkste oorzaken van het gebrek aan succes van de partij bij de verkiezingen immers buiten de partij en zijn leden liggen, die hun uiterste best gedaan hebben. Op zijn vergadering van 6 september 2014 heeft de partijraad dan ook voorzitter en stichter de Heer Hans Van de Cauter unaniem verkozen voor een nieuwe ambtstermijn van 5 jaar. De Heer Benedict Verbiest uit West-Vlaanderen en de Heer Al Mesbahi uit Brabant werden door de voorzitter aangeduid als ondervoorzitters.

Het is ondertussen duidelijk voor de B.U.B. dat zijn tegenvallende resultaten twee grote oorzaken hebben: het gebrek aan media-aandacht en het kiesbedrog.

De pas herverkozen voorzitter Hans Van de Cauter (41 jaar) verklaarde over het eerste punt: “De B.U.B. wordt met alle mogelijke en zelfs illegale middelen van de macht gehouden. De openbare media schenden hun pluraliteitsverplichting door bijna nooit over de B.U.B. of het unitarisme te spreken, hoewel minstens 40% van de Belgen expliciet unitaristisch zijn. Vooral tijdens de verkiezingsperiode stelt dat een groot democratisch probleem. Ook andere kleine partijen stellen dezelfde ongehoorde discriminatie vast. De particratie beheerst immers de zogezegd openbare media, maar die zijn niet openbaarder dan in de vroegere Sovjet-Unie.” Op vlak van mediatoegang zal de B.U.B. antwoorden door zelf eigen media op te richten. Dit vergt natuurlijk enorme middelen, die de B.U.B. hoopt zo snel mogelijk te kunnen aanboren.

Ten tweede is de B.U.B. nog steeds erg verbolgen over de massale kiesfraude die op 25 mei 2014 heeft plaatsgevonden. Daarover zei de voorzitter: “Nog deze maand dient de B.U.B. een strafklacht tegen de kiesfraude in. Het verslag van het college van experten van de verschillende parlementen is zeer duidelijk en verpletterend voor de particratie: het elektronisch kiessysteem zoals het vandaag in België bestaat is totaal verouderd en zo lek als een zeef. Van minstens 2 ongenoemde kleine partijen in Brussel werden massaal stemmen gestolen. Meer dan 50 urnen werden nooit geteld. Dit is totaal onaanvaardbaar in een democratie en een rechtstaat.” De B.U.B. verdenkt er de particratie van dat zij de zetel van Jérémy Charlier, die kandidaat was op de Brusselse gewestlijst van de B.U.B., heeft gestolen.

De B.U.B. zal in de aanloop naar de provinciale verkiezingen van 2018 en de federale verkiezingen van 2019 de promotie van het nieuw unitair België en het herstel van de democratie hoog in het vaandel voeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here