Nieuw studio-album en een boek over Ellen Foley

ellen foleyELLEN FOLEY komt van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 september naar ons land voor promotie van een nieuw studio-album en een boek over haar.

Ellen Foley is geboren in Saint-Louis (US) en getogen in New York (US).

Hoe komt het dan dat haar eerste nieuwe studio-album (“About Time”) in 30 jaar, na Amerika, uitgerekend in België als eerste op de markt verschijnt?
De reden daarvoor is haar aanwezigheid in 2008 op het project Song City, een internationale songschrijversweek in Balegem, met een afsluitend concert in Zottegem (beide in Oost-Vlaanderen).

Initiatiefnemer Luc Standaert (o.m. ex-directeur van de muziekuitgeverij Universal), bleef met Ellen in contact en al zeker toen ze aangaf dat Song City haar een nieuwe creatieve stimulans had bezorgd. Toen Standaert in 2013 lucht kreeg van een op stapel staand album, vroeg hij naar een kopij en ging er de Belgische markt mee op, zoekend naar een Belgische licentienemer. Dat werd EIC uit Beerzel, vooral bekend als DVD-verdeler maar in 2013 ook gestart met een eigen muziekafdeling, EIC Music.

In de brainstorm rond de promotie- en marketing-aanpak ontstond het idee om een boek over Ellen Foley’s leven te (laten) schrijven. Luc Standaert bleek, omwille van zijn journalistieke ervaring, zijn bekendheid met en bij Ellen Foley en zijn vertrouwd zijn met de muziekwereld, de ideale man om dit boek te gaan realiseren.

Begin mei 2014 trok Luc voor 3 weken naar New York om er Ellen uitgebreid te gaan interviewen en bij de New Yorkse fotografen in hun archief te gaan duiken op zoek naar originele en niet eerder verschenen foto’s uit Ellen Foley’s professionele leven.
Nauwelijks 5 maanden later verschijnt het boek reeds op de markt.

De flaptekst vat het kort samen:
Ellen Foley werd wereldwijd bekend als de zangeres die Meat Loaf van antwoord dient in de wereldhit “Paradise By The Dashboard Light” en nadien solo internationaal dikke hits scoorde met o.m. “We Belong To The Night” en “What’s A Matter Baby”. Als actrice speelde ze hoofdrollen op Broadway en was ze te zien in diverse televisieseries en in films als “Cocktail”, “Tootsie”, “Married To The Mob” en “Fatal Attraction”. Na haar acteercarrière maakt ze nu haar rentree in de muziek met het album “About Time”. Dit boek vertelt alles over het waarom van de bizarre kronkels in een schitterende showbizz-carrière, over haar vele relaties, over de relatie met haar moeder en vader, over de mens achter de ster.

Luc Standaert is een jarenlange muziekuitgever, die werkzaam was voor Tempo Music, PolyGram, Universal Music, Vrt en Cricket Hill Music. Hij leerde Ellen Foley kennen via hun samenwerking rond Song City in 2008. Ze bleven regelmatig in contact, o.m. door de vele bezoeken die Luc bracht aan Ellen’s thuisstad New York.

Door zijn jarenlange ervaring zowel op journalistiek vlak als in de internationale muziekwereld was hij de aangewezen man om Ellen Foley uitgebreid te interviewen en er dit boek over te schrijven.

STOP RIGHT THERE! Is het levensverhaal van Ellen Foley, grotendeels in haar eigen woorden.
Met als extra: Discografie – Uniek fotomateriaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here