Jaarbeurs Gent: Optimisme bij opening

jaarbeurs Gent

jaarbeurs GentJaarbeurs Gent: Optimisme bij opening. Deze zaterdagmiddag opende in Flanders Expo onder ruime belangstelling de 69ste editie van de Jaarbeurs Gent. Het succes van de beurs was aanleiding voor een optimistische stemming onder de aanwezige sprekers. Ronald Everaert, Voorzitter van de Jaarbeurs Gent, mocht niet alleen de vertegenwoordiger van Z.M. de Koning te verwelkomen maar ook talrijke politici en ambassadeurs.

Oost-Vlaamse know-how

Zowel de Gentse burgemeester Daniel Termont als de gedeputeerde Geert Versnick legden in hun toespraak de nadruk op het economisch belang van Gent en van de provincie Oost-Vlaanderen. De Gentse burgemeester was trots te kunnen meedelen dat de stad meer startende bedrijven kent dan gemiddeld in Vlaanderen. Gedeputeerde Geert Versnick verwees naar het sterke kennisweefsel en de grote innovatiecapaciteit waarover de provincie Oost-Vlaanderen beschikt. Door de internationalisering wordt de Oost-Vlaamse economie versterkt.

Ook vice-eersteminister en minister van pensioenen Alexander De Croo benadrukte het belang van de Gentse universiteit en de zeehaven in de economie. In zijn openingstoespraak bevestigde Alexander De Croo dat de politieke onderhandelingen over een nieuwe federale regering in een constructieve sfeer verlopen. De coalitiepartners werken niet alleen aan een correcte begroting maar ook aan hervormingen die de lasten moeten verlagen voor bedrijven, die de koopkracht verbeteren en die voor groei en meer welvaart moeten zorgen. Hoe dit zal gebeuren liet Alexander De Croo in het midden.

Exotisme uit Vietnam

De Vietnamese stadsregio Cân Tho is dit jaar eregast op de Jaarbeurs. Cân Tho ligt in het zuiden van Vietnam en ligt in het gebied van de indrukwekkende Mekongdelta. Net als Gent is de stad Cân Tho het centrum van een dynamische regio met een grote haven en een belangrijke universiteit. De heer Truong Quang Hoai Nam, vice-gouverneur van de stadsregio nodigde de bezoekers uit om in het Vietnampaviljoen een bezoek te brengen aan de 50 exposanten uit het Aziatische land. Zij tonen de toeristische troeven van de regio en de verschillende gastronomische specialiteiten waarop de regio fier is.

Vredesroos

Het succes van de Gentse Jaarbeurs bewijst dat beurzen ook in tijden van internet hun nut hebben. Vorig jaar mocht de Jaarbeurs 87.000 bezoekers ontvangen (+ 20%) en ook dit jaar verwachten de organisatoren een grote toevloed. Met 300 exposanten en 2.000m² extra beursoppervlakte wordt de Jaarbeurs nog groter en worden nog meer activiteiten voor de bezoekers georganiseerd.

Burgemeester Daniel Termont benadrukte in zijn speech dat Gent niet alleen een stad met een bloeiende economie is maar ook een vredesstad. De stad wil binnenkort de herdenking van het Verdrag van Gent op passende wijze vieren. In 1814 kwam de vrede tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk in Gent tot stand. De Gentse Floraliën creëerden voor die gelegenheid een nieuwe roos. Ook deze nieuwe “vredesroos” is al te bezichtigen op de Gentse Jaarbeurs.

Jaarbeurs Gent praktisch:

De Jaarbeurs Gent is van 6 tot en met 14 september dagelijks open van 11u00 tot 18u00, op vrijdag tot 22u00. De beurs vindt plaats in de hallen van Flanders Expo in Gent. Vanaf het station Gent-Sint-Pieters brengen trams van Lijn 1 bezoekers naar de beurshallen. Alle informatie over de beurs, het programma en de exposantenlijst op de Jaarbeurs app of op www.jaarbeursgent.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here